Därför dök Amanda Winberg upp "naken" på Grammisgalan 2018

Amanda Winberg.
Amanda Winberg dök upp "naken" på Grammisgalan 2018. - Foto: Instagram/amwinmusic, Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
Igår var det Grammisgalan på Grand Hotel i Stockholm och flera kända artister samlades för att hylla musikeliten, och såklart glänsa på röda mattan. Någon som stack ut lite extra var Amanda Winberg som dök upp i en speciell outfit.

Igår var det Grammisgalan på Grand Hotel i Stockholm. Sveriges största musikgala där fina priser delas ut och artisteliten hyllas. Kvällens stora vinnare blev Zara Larsson som tog hem hela tre grammisar, både för årets artist, årets låt och årets album.

Men på röda mattan blev inte Zara Larsson årets snackis. Flera svenska artister gick ihop och protesterade mot sexuella övergrepp och trakasserier inom musikbranschen, något som har gjorts under hashtagen #närmusikentystnar, som en följd efter #Metoo.

Foto: Christine Olsson/TT

Utöver det passade även Amanda Winberg på att gå på röda mattan i en minst sagt speciell och häftig klänning – något som kan definieras som en nakenklänning.

Tyllkjolen är från Zetterberg Couture och överdelen är både hudfärgad och formad för att vara en kropp, designad av Manda Borgfors Mészáros.

På Instagram skriver hon "Kommer till svenska Grammisgalan, naken. För att kroppar är konst".

Bilden har fått flera tusen likes och flera kommentarer. "GRL PWR" och "Queen" är några av kommentarerna.

Se mer av klänningen i rörelse i spelaren ovan.

Mer:

Se alla bilder från röda mattan här

Gilla Modette på Facebook!