Här är misstaget du gör när du klär dig – som får dig att tokfrysa

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Har du testat lager på lager, tjocka jackor, mössa och vantar? Fryser du ändå? Ja, då kan det vara för att du klär dig i fler material eller att du glömmer en viss kroppsdel som behöver värme.

Just nu är det megakallt i Sverige och flera av oss går säkert hemifrån med flera lager kläder, men fryser ändå. Det första steget för att inte frysa är såklart att ta på sig rejäla kläder, men det finns vissa saker vi vanligtvis missar, som gör att kylan tränger sig igenom.

1. Tänker inte på fötterna

Det är lätt att klä på sig varmt på kroppen och maxa med både vantar, mössa, långkalsonger och tjocka tröjor. Men vi glömmer ofta fötterna. Vill du ha dina vanliga vinterskor, som kanske inte är de bästa vinterskorna egentligen, så borde vi i alla fall investera i en bra ullsula. Går ni runt och fryser om fötterna på dagarna kommer ni märka stor skillnad! 

2. Har fel mössa och vantar

Kör du på vanliga fingervantar och en enkel stickad mössa? Se efter vad det är för material om du fryser ändå. Ullvantar är perfekt för alla frusna händer där ute, likaså när det gäller mössa. Investera i bra saker som du kan ha år efter år istället, så slipper du frysa. 

Foto: Pexels

3. Vindtäta jackor 

En tjock och varm jacka är såklart A och O när det gäller vintertider. Men se också till att den är vindtät. För det spelar ingen roll hur varm din jacka är om kylan ändå blåser rakt igenom. 

4. Din kropp får inte andas

Har du lyckats hålla värmen ute i kylan? Perfekt! Men glöm inte att ta av dig eller knäppa upp jackan när du går in i värmen. För gör du inte det så kommer kroppen svettas, som sedan gör att du fryser när du går ut igen. Fuktiga kläder kyler snabbt ner kroppen och isolerar sämre. 

Mer:

HM har öppnat tre butiker i smyg – där bara reakläder säljs

Gilla Modette på Facebook!