5 modemisstag som förstör din outfit – och hur du fixar dem

Brukar du också göra några av dessa misstag? - Foto: Eversummerphoto / Shutterstock
Dela på Pinterest
Får du inte riktigt till din outfit? Här är några av de vanligaste modereglerna som en riktig fashionista aldrig slarvar med.

1. Du bär för långa byxor

Så länge byxorna inte är galet för långa eller alldeles för korta så reflekterar många inte så mycket över längden när de köper byxor. Men att lägga upp dem någon centimeter kan göra stor skillnad för din outfit. Den centimetern kan vara avgörande för hela din look. Så lägg en extra tanke på det när du shoppar och lämna in för långa byxor till en skräddare.

2. Du bär för korta

Om du har svårt för att hitta långa byxor så borde kolla in sajter som har speciella sortiment för långa personer. Kolla in ASOS och Zalando som har en kategori som heter "tall". 

3. Du har för mycket accesoarer

Det är lätt att tappa bort sig bland vackra örhängen, snygga scarfs och fullkomligt dränka sig i snygga accesoarer. Men försök kombinera dem rätt så att det inte blir för mycket gott och blandat. Less är inte alltid more beroende på vilken stil du har, men försök hålla en röd tråd.

4. Du matchar en pösig tröja med pösiga byxor

Det här stilmisstaget är snabbt gjort eftersom att det både är bekvämt och trendigt med både utsvängda byxor och lite pösigare stickade tröjor. Men om det blir pösigt på pösigt så är det lätt att försvinna i sin outfit som egentligen till för att framhäva dig.

5. Du använder fel BH

En bygelbh med detaljer under en t-shirt, en bh i spets under ett plagg som framhäver klyftan eller ett bh med band under en off-shoulderblus. Att välja rätt bh kräver lite eftertanke och en bra bas i underklädeslådan, men det är så viktigt.

Mer:

Det här händer om du dricker alkohol när du äter p-pillerDet här händer om du röker när du är gravid

Därför får du blekta fläckar i trosorna