DIY: Så förvandlar du dina jeans till nya

Bildkälla: Kenza Zouiten/Jamie Sallmén
Bildkälla: Kenza Zouiten/Jamie Sallmén - Foto: Instagram/Kenza Zouiten/Jamie Sallmén
Dela på Pinterest
Vill du uppdatera din garderob lagom till våren? Då kan du bara gå igenom alla gamla jeans du har och fixa det själv, enkelt!

Våren är officiellt här (eller ja, snart) och de flesta av oss kommer vilja uppdatera garderoben med nya plagg. Men istället för att gå till affären och köpa nytt så kan du börja med att gå igenom din egen garderob och se vad du kan styla om.

För har du ett par gamla jeans du är trött på så kan du med några enkla knep förvandla dem till nya, fräscha och lite roligare! Tips är även att fråga familjemedlemmar eller vänner om de har gamla jeans de inte använder. 

Allt från shorts, slitna längder eller slitna hål vid knäna. Här är några saker du kan göra med dina gamla jeans, helt på egen hand!

1. Klipp av jeansen till shorts

Bildkälla: Kenza

Har du ett par jeans du är supertrött på så är shorts ett bra alternativ. Klipp av, vik upp och voilá! Ett helt par nya shorts. Tänk på att inte klippa i jeansen som är ganska tighta kring låren, då blir shortsen ganska obekväma.

Bildkälla: Jamie Sallmén

2. Klipp och slit jeansen längst ner

Bildkälla: Kenza

Avklippta jeans är verkligen trendigare än någonsin just nu. Det går att köpa lite överallt, men varför inte fixa egna hemma? 

Bildkälla: Hanna Friberg

3. Slit hål på jeansen över knäna

Bildkälla: Kenza

Det här går att göra på alla olika typer av jeans. Boyfriend jeans eller svarta stuprör – det är alltid lika snyggt! Det här piffar upp din outfit i vår och är det för kallt kan du alltid ha strumpbyxor under. Här kan ni läsa hur ni sliter jeansen på egen hand. 

Bildkälla: Bianca Ingrosso

Mer:

Vill du ha hjälp med hur du sliter dina jeans själv? Spana in det här!

Gilla Modette på Facebook!