Hon gjorde sin balklänning hemma – av en klänning för 40 kronor

Dela på Pinterest
Den här bloggtjejen gjorde som askungen och förvandlade en begagnad klänning för mindre än 40 kronor till en glamourös DIY-balklänning med fjädrar, strass och släp. Nu gör hennes klänning succé!

Vill du glänsa som en Hollywoodstjärna under balnatten trots att du sitter på en liten studentbudget? Då borde du spana in den här bloggtjejen som gjorde sin egna balklänning utav en vanlig second hand klänning hon köpt för fyra dollar, vilket motsvarar lite mindre än 40 kronor.

24-åriga Amber Scholl bloggar och driver en Youtubekanal med över en och en halv miljon följare. I en av hennes senaste videos visar hon upp hur man kan få en riktigt snygg balklänning genom att pimpa en gammal begagnad klänning.

Före...

Först köpte hon en gammal klänning på second hand för fyra dollar som hon sen skulle göra om med hjälp av nål, tråd, lim, sax och tyger som hon köpt för ca 100 dollar, vilket motsvarar ca 840 svenska kronor.


Efter...

Hon börjar med att sy ihop second hand-klänningen så den fick en tight passform, därefter klippte hon tyget med strass och fast det på klänningen. Till sist sydde hon på tyget med fjädrarna som en kjol och voilà! En balklänning!

Slutsumman hamnar på ca 880 kronor – vilket inte är illa för en balklänning! Se hela processen i spelaren nedan:

Mer:

7 tjejer som köpt balklänning på nätet – men blivit rejält besvikna