Här är old school modet som gör entré igen

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Sammet, slip-in klänningar och scrunchies – listan kan göras lång på alla stilar som kommit tillbaka från förr. Vi har listat de 6 coolaste old school trenderna just nu.

90-talet har minst sagt gjort sina avtryck i modevärlden och den sportiga stilen kommer tillbaka i uppdaterade former med en modernare twist. Här är några av old school trenderna som fått nytt liv den här säsongen.


1. De smala solglasögonen

De ikoniska 90's brillorna är tillbaka och trendar som aldrig förr. Matrix och Britney Spears à la nittiotal är det senaste i solglasögon-väg. Leopardmönstrade eller chockrosa, ovala eller kantiga – you name it!

Tips! Ta en titt i dina föräldrars gamla lådor på vinden så kan du högst sannolikt hitta ett par riktiga guldklimpar. 

Bildkälla: Instagram/louisa_s

2. Hängselbyxan

Snyggt, praktiskt och bekvämt. Vi fullkomligt älskar denna återfunna trend som funkar lika bra till fest som vardag. Styla den med en skön tisha och ett par sneakers eller en gullig blus och ett par klackar när du vill känna dig lite extra uppklädd. 

Bildkälla: Instagram/patriciamanfield

3. Pastellfärgat hår

Om det är något som fyllt våra flöden senaste tiden så är det härliga pasteller.
Vem vill inte se ut som en vandrande isglass efter att ha sett Zara Larssons mintgröna frisyr? Handen upp för oss! 

Bildkälla: Instagram/zaralarsson

4. Denim och ännu mera denim

Jeans, klassikern som alltid varit i tiden men ständigt tas till nya nivåer.
Plaggen som fyllt catwalken har även dessa en nittiotals-vibe med sina oversizade silhuetter, dekorativa sömmar och hur de stylas lager på lager.
Gärna i mixade färger och jeans-tvättar. Varför inte matcha pastellhåret? 

Det är också 2018's uppdatering på kostymen. Prova till exempel att bära en jeansklänning eller kjol tillsammans med en jacka i samma material för en mer dressad men fortfarande casual look.

Bildkälla: Instagram/mikaelahallen

5. Strumpan i fokus

"Let the socks do the talking" och det gärna i ett par snygga klackar. En sportig strumpa i en elegant sko kan verkligen krydda till en outfit. Eller varför inte ett par skira strumpor med någon söt detalj i ett par sneakers?  

Helt perfekt för svenska sommarkvällar när det kan bli lite svalt om fossingarna. 

Bildkälla: Instagram/tyrastinamim/Tumblr

6. Hårklämman 

Denna accessoar känner vi nog alla igen, vare sig vi använt den i duschen eller på festen. Den gick från trendig till praktisk och ful för att 2018 återigen bli en av de coolaste detaljerna. Alexander Wangs hårklämma i silver skulle vi inte tacka nej till den här sommaren. 

Bildkälla: Harper's Bazaar


Mer:

Här är de trendiga pärlväskorna du måste haffa innan de säljer slut

Gilla Modette på Facebook!