H&M ändrar sina storlekar – så här kommer de förändras

- Foto: TT
Dela på Pinterest
Efter kritik från kunder ändrar nu H&M om sina storlekar. Men kommer vi märka skillnad här i Sverige?

Modejätten H&M får ofta kritik för sina små storlekar och brist på mångfald. Flera gånger har personer tagit bilder på olika plagg från butiken och kritiserat storlekarna, som sedan blivit virala på internet.

Bland annat Samantha Bell postade en bild på ett par jeans från H&M och ett par från kedjan Primark. Jeansen är i samma storlek men de från H&M är betydligt mindre.

"Men H&M:s storlekar är små jämfört med andra ställen. Det får folk att må dåligt över sig själva, de måste reda ut det", skrev en användare på Twitter då.

H&M har tidigare inte svarat på om de tänker göra något åt storlekarna, men nu verkar det som att vinden äntligen vänder.

Brittiska Rebecca Parker är en av alla som tröttnade på H&M:s storlekar efter ett besök i provhytten, och skrev då ett öppet brev till modejätten – ett brev som verkar ha gett effekt. 

H&M svarade nämligen på kritiken, och den här gången blev svaret precis det vi hoppats på.

– Efter feedback från kunder vidtar vi åtgärder för att ändra våra kvinnokläders mått för att passa brittisk storlekssättning. Exempelvis måtten och passformen på storlek tolv kommer nu passa storlek tio, säger en talesperson på klädkedjan till Huffington Post.

Så, H&M:s storlekar i Storbritannien kommer att ändras inom kort.

Bildkälla: TT

Men tyvärr har de goda nyheterna inte nått Sverige ännu. Till Nyheter24 säger Petra Buchinger, presskontakt på H&M Sverige, att det inte verkar bli någon förändring här.

"På H&M jobbar vi med en globalmåttlista som ser lika ut för samtliga av våra marknader, sedan anpassas storleksmärkningen för att bäst passa respektive marknad. För England betyder detta att vi har gjort om storleksmärkningen för att bättre passa vår kund där, men inte gjort några förändringar i våra måttlistor. För den svenska marknaden ser vi inte att vi behöver förändra storleksmärkningen", skriver hon i ett mejl.

Mer:

Efter den kritiserade tröjan – det här kommer H&M ändra på

Gilla Modette på Facebook!