Cowboy bootsen är höstens trendigaste stövel 2018

Glittriga boots
Cowboy boots är trendigt i höst - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Snart är det dags för att införskaffa nya vinterkängor som klarar kyla och samtidigt är snygga. Varför inte köpa höstens hetaste stövel?

Boots är en viktig sko i allas garderober, och inte minst för oss Skandinaver som behöver utstå kalla vintrar. Och det finns en viss typ av boots som är extra trendig denna hösten. 

Cowboy-trenden har vi kunnat se på Fashion Week runt om i världen det senaste året, och inte minst inför denna säsongen. På de flesta fötterna i höst och vinter kommer vi kunna se olika typer och varianter av den populära cowboy bootsen. 

Inför hösten 2018 visade Fendi upp cowboy bootsen. Bildkälla: Antonio Calanni/AP/TT

Trenden finns i olika variationer, längder och färger. Om du vill satsa på ett par mer diskreta boots bör du köpa den ankelkorta bootsen, om inte du är modig och köper den som är lite längre. 

Det spelar ingen roll vilken längd på bootsen du väljer, i vilket fall kommer skon att tuffa till alla dina outfits. Under den tidiga hösten kan du bära ett par längre cowboy boots till en klänning för att få en snygg kontrast. I vinter är den snygg att bära till antingen ett par tighta eller bootcut jeans för en ännu mer western-känsla.

Emporio Armani är ett annat modehus som introducera cowboy bootsen inför hösten 2018. Bildkälla: Antonio Calanni/AP/TT

Förut kunde cowboy bootsen ha många detaljer och mönster för den där speciella country-känslan men inför hösten och vintern 2018 behöver den nödvändigtvis inte ha det, utan det räcker med ett par enkla i mocka.

Vill du veta vilka de andra stora trenderna för hösten 2018 är? Kolla då i videon nedan och inspireras!

Läs mer:

Så såg kändisarna ut på röda mattan under Kristallen 2018