Detta bör du göra om du är trött på din klädstil – men inte vill shoppa

Skyltfönster
Detta kan du göra om du är trött på dina kläder - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är garderoben full av kläder men det finns ingenting du vill ha på dig? Vi har knepen som gör att du börjar se din garderob med andra ögon – utan att handla nya plagg.

Galgetricket 

Häng dina tröjor och klänningar på varsin galge och häng alla galgar på rätt håll. När du använt ett plagg vänder på galgen så att den är på fel håll. Sätt en tid på hur länge du ska hålla på så, det kan vara allt från några veckor till flera månader. När tiden är ute ser du vilka plagg som du faktiskt använt och vika som kan skrotas. 

Använd accessoarer du vanligtvis inte använder

Om man har en låda full av accessoarer som inte använts på ett längre tag kan det vara smart att rota fram de gamla smyckena. Ett statement halsband eller örhänge kan göra väldigt mycket med din stil. Var inte rädd för att använda accessoarerna som du annars bara bär på fester till vardags. 

Använd accessoarer du normalt sett inte brukar använda. Bildkälla: Unsplash

Bär plagg på sätt som du inte brukar

Bär ett linne ovanpå din t-shirt eller bär klänning över ett par byxor. Var inte rädd för att mixa plagg och se om du kan bära dem på sätt som du normalt inte brukar göra. 

Byt kläder med en kompis

Tycker du att din kompis alltid har fina kläder? Fråga om ni ska byta kläder, om ni inte vill ge bort kläderna för gott så bör ni byta i någon vecka. Vi alla stylar olika, och kanske kan du inspireras av hur din kompis bär upp plagget som du själv inte tycker om.

Byt kläder med en kompis och inspireras av varandra. Bildkälla: Unsplash

Inspireras av Pinterest

Pinterest är en av dagens bästa inspirationskällor. Ta en kväll där du scrollar igenom Pinterest och låter dig inspireras till att utforska din stil och de plaggen som hänger i garderoben. Vi lovar att du inte kommer ångra dig. 

Fönstershoppa

Det bästa som finns när vi inte kan handla är att fönstershoppa. Prova både det snyggaste och fulaste du hittar i butiken. Prova olika stilar, kanske hittar du en ny klädstil som du kan börja utforska eller få upp ögonen för. 

Fönstershopping är perfekt för den som vill ha ny inspiration. Bildkälla: Unsplash

Organisera din garderob

Är din garderob rörig? Organisera den då utifrån färger, mönster och typ av plagg. Du kommer få en betydligt bättre överblick på vad du har för plagg och kanske har du glömt tröjan som ligger längst in i garderoben? 

Identifiera din powersuit

Vad är ditt powerplagg? Är det en klänning? Blus? Byxdress? Eller kostym? Identifiera vad din powersuit är, vilket plagg du alltid känner dig fin i och utforma en stil utifrån det. Det är viktigt att vi känner oss bekväma i det vi har på oss – gör du det kan din garderob kännas uppgraderad med en gång.

Planera dina outfits

Brukar du välja kläder i panik tio minuter innan du ska gå hemifrån varje morgon? Hinner du inte stryka den där blusen som du vill ha på dig? Planera och förbered dina outfits dagen innan så kommer dina outfits känna mer enhetliga.

Go crazy

Om du ändå är trött på din stil, varför då inte gå totalt crazy och prova olika stilar? Eller varför inte matcha flera mönster på en och samma gång? Kanske hittar du just din stil! Kom ihåg att mode och kläder ska vara kul!

Om du bestämmer dig för att sortera din garderob så finns det ett plagg som du inte bör slänga – nämligen dina jeans! Tillverkningen av jeans har en otroligt stor miljöpåverkan så kolla i videon nedanför vad som händer om du slänger dina jeans.