Versace har sålts till modejätten – för 19 miljarder kronor

Versace blir köpta av Michael Kors - Foto: Instagram/Versace
Dela på Pinterest
Det har spekulerats i fall Versace kommer att säljas till modejätten som tidigare har köpt Jimmy Choo.

I veckan har det ryktats om att Michael Kors ska ha köpt den italienska modejätten Versace. Igår bekräftades ryktena. Versace ska ha sålts för 2,12 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 19 miljarder kronor. 

Enligt Breakit ska John Idol, som är ordförande och VD för Michael Kors, ha sagt att planen med att köpa upp modejätten är att öka Versaces omsättning till 2 miljarder dollar globalt sett. Detta ska dem göra genom att utnyttja Versaces lyxiga särprägel. 

Michael Kors köper modejätten Versace för cirka 19 miljarder kronor. Bildkälla: Richard Drew/AP/TT

Men vad innebär det att Michael Kors köper Versace? John Idols hopp och tanke med affären ska vara att utöka Versaces butiker, företaget ska gå från 200 till 300 butiker. Dessutom kommer de även att göra satsningar på Versaces e-handel. Med andra ord är det ingen liten satsning som Michel Kors gör på Versace.

Men Versace är inte den enda modejätten som Michael Kors har valt att köpa, för tre år sedan blev det även officiellt att de köpt skoföretaget Jimmy Choo. Men det var för en lite mer blygsam summa, närmare 11 miljarder kronor. 

Donatella Versace kommer trots detta fortsätta utveckla Versaces kreativa visioner. Bildkälla: Domenico Stinellis/AP/TT

Versace är mycket kända för modehusets historia då grundaren, Gianni Versace, mördades 1997 utanför sitt hem i Miami Beach, Florida. Efter grundarens död tog systern Donatella Versace över modehuset och är än idag aktiv i Versace. I ett pressmeddelande ska John Idol ha nämnt att Donatella kommer fortsätta utveckla Versaces kreativa vision, enligt Breakit. 

Behöver du uppdatera din garderob? Varför inte kika i videon nedan efter de hetaste trenderna för hösten 2018?