Céline i kritikstorm efter modevisningen under Paris Fashion Week

- Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Paris fashion week är i gång och ett modehus som mött extra stor kritik är klassiska Céline.

Det var i januari som det blev officiellt att designern Hedi Slimanes skulle ta över det franska modehuset Céline. Hedi Slimanes tog över efter Phoebe Philo som hade sett till att förvandla Céline till ett sofistikerat modehus för den designmedvetna kvinnan.

Hedi Slimanes är Célines nya designer. Bildkälla: Stella Pictures

Dock verkar det som att Céline inte längre anses vara ett modehus för den sofistikerade kvinnan. Hedi Slimanes såg till att förvandla modehuset ytterligare en gång – och denna gången till ett lite rockigare, avant-garde och androgynt varumärke. 

Enligt Fashionista var detta något som många Céline entusiaster oroade sig för redan i januari, och det visar sig att deras oro var befogad. I helgen visade Hedi Slimanes upp sin debutkollektion för Céline under Paris fashion week. 

Céline visar upp en androgyn kollektion. Bildkälla: Stella Pictures

Det var många som blev besvikna på Hedi Slimanes debutkollektion då den ansågs vara för lik Saint Laurent. I kollektionen kunde vi se plagg som gick i tonerna svart och vitt, samt mycket glitter, androgyna kläder och influenser från 1980-talets mode. Hedi Slimanes kommer sedan tidigare från det franska modehuset Yves Saint Laurent, som under hans tid kom att bli Saint Laurent. 

"Hur kan du jobba för ett annat hus och ändå designa samma kollektion? Saint Laurent och Céline har inte samma varumärkes DNA. Därför bör inte kollektionerna vara exakt likadana. Om han vill behålla sin egna stil borde han öppna sitt egna modehus", kommenterar en följare på Célines Instagram.

Från ett lyxigt modehus till ett annat, i förra veckan såldes Versace till Michael Kors för cirka 19 miljarder kronor. Kolla vad Michael Kors plan är i videon nedan.