Här är kläderna du aldrig ska ha på dig under festkvällen

Tänk på det här innan du väljer outfit för kvällen. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Ska du ut på krogen i helgen och inte kan bestämma dig för vad du ska ha på dig? Vi har listat vad du INTE ska ha på dig (värt att tänka på!).

Ljusa skor

Aj, aj, aj. Begå inte detta misstaget och dra på dig dina ljusa pjucks på krogen om du inte vill spendera resterande dagar med att försöka få dem rena. Någon kommer garanterat att trampa på dina fötter eller spilla någon klibbig dryck på dem. Ljusa skor sker på egen risk! 

Tjocka kläder

Att gå ut och festa under de kallaste vintermånaderna är ingen hit med tanke på att vi helst inte lämnar hemmet utan 15 lager av stickade tröjor. Däremot är det allt förutom kallt inne på krogen och mitt på dansgolvet. Det är lite pest eller kolera, vill du frysa när du står i kön eller svettas när du dansar? 

Stor väska

Stor väska i all ära, men kanske inte på krogen. Om din plan är att dansa natten lång kan det vara jobbigt att dels behöva ha koll på din väska men även stångas runt på dansgolvet med den. Du kommer att ta plats och folk kan bli irriterade. Satsa på en liten väska eller se till att lämna in den större i garderoben.

Den stora väskan må vara snygg men inte ultimat på krogen. Foto: Unsplash

Kläder du är rädd om

På krogen är det lätt hänt att någon råkar fimpa eller spilla dricka över dig. Så om vi vore du skulle vi inte ta på ett plagg som ligger oss extra varmt om hjärtat. Vi vill trots allt inte att vår kväll ska bli förstörd på grund av att någon spillde på din sprillans nya blus och du inte är säker på om fläckarna kommer försvinna.

Plagg i material där minsta lilla fläck syns

Velar du mellan den där snygga tröjan i sidenmaterial eller det grå linnet? Tyvärr är bägge plaggen i material och färger där fläckar kan synas. Är du en person som spiller på  dig själv på förfesten eller när du är på krogen? Eller har du av vana att bli väldigt varm? På somliga plagg syns fläckar, bland annat svettfläckar, extra tydligt. 

Obekväma skor

Envisas du med att ta på dig de där obekväma klackarna, som du får ont i fötterna av efter tio minuter, eller sneakersen, som gett dig fem sår på varadera fot, bara för att de passar bäst till din outfit? Tänk om och gör rätt. Du vill väl inte behöva gå hem från krogen efter en halvtimme pågrund av att du har så ont i fötterna att du knappt kan stå upp?

Jumpsuit

Jumpsuit är ett av de snyggaste och enklaste plaggen du kan ha på dig eftersom du slipper tänka på både överdel och underdel. Men det finns en nackdel med den då den är jobbig att ta på och av. Tyvärr lär du behöva gå på toa någon gång under kvällen och natten (oftast flera gånger) och det räcker väl med att du behöver stå i kö till tjejtoan i minst tio minuter? Med en jumpsuit blir ett toalettbesök extra mycket jobb med tanke på att du behöver klä av dig helt för att sedan ta på din outfit igen. Och om du har jumpsuit på dig, tänk på att ha någon bh-liknande topp under om du inte vill sitta helt naken på krogens toalett. 

Foto: Unsplash


En kampanj framtagen av Schweppes belyser de hur utsatta kvinnor är på nattklubbar för trakasserier och oönskade beröringar. Här är klänningen som visar hur ofta kvinnor blir tafsade på...

Mer:

De bästa festivalerna i Sverige 2020