Här är kläderna du borde göra dig av med nästa år

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
2018 är påväg ut och det är dags att göra plats för 2019 – speciellt i garderoben. Här är kläderna du borde göra dig av med 2019.

1. Obekväma klackskorna som gör att du alltid vill dra hem tidigare

Låt 2019 bli året då du kan stanna på festen så länge du vill – utan skoskav och krampande fötter. Dumpa de dåliga skorna och satsa på ett bekvämt 2019. Det kommer bli så mycket roligare då.

2. Trendplagget från 2018 som du tröttnat på

Vi vet alla hur trender funkar, de kommer och går. De plagg i garderoben som känts jättetrendiga 2018 kanske inte känns lika roliga att ha på sig hela 2019. Men om trenden inte dött ut än så är det säkert någon annan som skulle bli jätteglad över att få lägga vantarna på dina kläder. Sälj dem eller byt dina trendplagg med kompisarna!

3. Kläder du känner dig obekväm i när du använder dem

Vi har alla de där plaggen som man tycker ser skitsnygg ut på galgen, men när man sätter på sig det kan man inte slappna av och man känner sig genast superful.

4. Trasiga kläder som du "ska laga"

Laga det eller se till att kläderna hamnar på en återvinningcentral för textilier. Om det inte blivit av på flera månader så kommer det inte bli av nu heller. Tyvärr.

5. För stora kläder som du ska "sy in"

Många av oss har byxor, kavajer eller skjortor som är på tok förstora, men vi behåller dem ändå eftersom vi planerar på att du in det. Men den dagen kommer ju aldrig. Om du planerat att sy in kläderna i år och dar – utan att det blivit av så kommer det inte ske nu heller.

6. För små jeans

Om du växt ur ett par jeans så borde du låta dem gå vidare till en ny ägare. Det är otroligt påfrestande för miljön att producera just nya jeans – så låt dina gamla byxor som bara ligger få leva vidare i någon annans garderob.

Ska du rensa ur garderoben så kan du lika gärna rensa sminkväskan när du ändå är igång. Se vilket smink du borde sluta använda nästa år i videon nedanför:

Mer:

Här är sminket du måste sluta använda nästa år