Nu kan du hyra kläder från Gina Tricot

Gina Tricot startar med nytt koncept. - Foto: Instagram/ ginatricot & Stella Pictures
Dela på Pinterest
Behöver du en ny outfit, men kanske egentligen bara över helgen? Hyr dina kläder från Gina Tricot!

Minns du den där toppen du köpte, men som du bara använde typ en gång? Eller den där jackan som var så cool, men som blev för otrendig för din smak? Ja, vi alla har nog någon gång känt att många kläder i garderoben bara hänger där och inte kommer till användning så pass mycket som de egentligen kunde ha gjort... 

Men nu gör modejätten Gina Tricot ett försök till en förändring och börjar hyra ut sina kläder. Ska du på en fest i helgen och är kanske ute efter några plagg som du troligen aldrig kommer använda igen? Istället för att köpa kläderna, kan du nu hyra dem för några dagar. 

Gina Tricot hyr ut outfits 

Konceptet heter Rent Your Party Outfit och Gina Tricot menar att detta alternativ både är bättre för plånboken, men också ur ett miljömässigt perspektiv för att bli ett mer hållbart modevarumärke.

– Jag tror verkligen på det här projektet och med hjälp av mina fantastiska kollegor så blev det faktiskt bättre än vad jag väntat mig. Det känns så rätt att att leda ett projekt som handlar om något som är bra för miljon men som samtidigt innebär att du kan uppdatera din garderob, säger Agnes Steingrüber, projektledare, i ett pressmeddelande.

Det nya konceptet lanseras i en Gina Tricot-butik i Göteborg (men vi hoppas såklart även att uthyrningsidén kommer till fler städer!) 

Foto: Instagram/ ginatricot

Ganska nyligen var det MET-galan 2019 – en händelse som bjuder på en kväll av massor av mode. Se hur alla kändisar gick klädda i videon nedan.

Mer:

Vita studentklänningar för festen 2019 – under 600 kronor

11 fina balklänningar 2019 – som även är perfekta till bröllopsfester