Här hittar du smyckena som kommunicerar din personlighet

Uttryck din personlighet med ett smycke. Halsband, armband, örhängen och ringar. För den självsäkra, den coola, den trendiga, den kreativa eller för den lekfulla. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Läsa horoskop och tyda stjärntecken i all ära, men har du någonsin funderat på vad dina smycken kan berätta om dig? Ta reda på vad just dina smycken säger om dig och din personlighet!

1. Den självsäkra

Den självsäkra personligheten bär gärna ett så kallat statement piece, dvs. ett smycke som står ut i mängden och som syns på långt håll. En stor halskedja i guld, ett par stora örhängen eller en chunky ring på fingret. Den självsäkra har självförtroendet att bära upp ett stort smycke och tycker om att stå i centrum.


Stora handgjorda örhängen i pläterat guld från Lily and Rose finns att köpa här

Vad är mer iögonfallande än dessa strassiga örhängen? De blir dina för 349 kronor.

3. Powerkvinna

Du är en ambitiös och framgångsrik person som gärna uttrycker din status med dina smycken. Du signalerar gärna att du är en person som inte backar inför en stor utmaning. Helst investerar du i stora men stilrena smycken, så som guldkedjor, massiva ringar eller en mix av både guld och silver.

En iögonfallande halskedja är alltid rätt - du hittar det här.

4. Den trendiga

Den trendiga personligheten har koll på omvärlden och är känd bland sina vänner för att ha bra stil. Du är ofta först, eller kanske till och med sätter trenderna i din omgivning. Din unika stil inspirerar andra och du vågar gå din egna väg. Smycken du bär är ofta annorlunda och iögonfallande. Basic är inget för dig!

2-pack örhängen med guld och pärlor för 129 kronor här.

5. Romantikern

Ett romantiskt smycke behöver inte vara berlocker med hjärtan överallt. Tänk roseguld, ljusrosa, tunna kedjor och feminina detaljer. Romantikern är en omtyckt person som ser det vackra i världen och sin omgivning. Du sprider kärlek och empati runt omkring dig, har ett stort hjärta och ett öppet sinne.

Örhängen i roseguld från Snö of Sweden - du hittar dem här

Ett halsband med kedja av den tunnare varianten med vackra pärldetaljer - 299 kronor

6. Klassisk och tidlös

Du utstrålar sensuell elegans som aldrig går ur tiden och du är svag för klassiker i alla dess former. Du föredrar dina smycken med minimalistiska och enkla detaljer. Pärlor, diamanter och ringar i guld. Tänk Holly Golightly i Breakfast at Tiffany's. 

Örhängen från Dyrberg Kern finns här.

Armband från Lily and Rose finns för 999 kronor här.

7. Lekfull och originell

Den lekfulla personen är rolig och full av liv. Du har en stor dos av positiv energi inom dig och älskar oväntade detaljer som får dig att skratta. Livet är en fest. Dina smycken är oftast originella och med överraskande element, så som regnbågar, cupcakes eller sjöstjärnor.

Den lekfulla personen gör en vanlig måndag lite roligare genom att ta på sig en  tiara - köp den här.

8. Den kreativa

Kreativa och konstnärliga personligheter uppskattar hantverk. Du föredrar smycken som uttrycker din unika stil och som är one-of-a-kind. Du är en inspirerande person som alltid lyckas hitta en intressant spinn på de mest tråkiga delarna av vardagen. Att leka med färg och form är din grej.

Örhängen från Pieces med en tydlig touch av ett kreativt hantverk finns att köpa här.

9. Glitter och glamour

Du utstrålar Hollywood-glamour ut i fingerspetsarna och kommer långt på ditt stora leende och färgstarka personlighet. En sann diva som gärna smyckar ut sig med strass och glitter.

Choker i glittrig strass hittar du här.

Bling bling! Säg det med en ring - köp denna variant här.

10. Den coola

Du attraheras av starka färger och oversize är en övergripande trend i din garderob. Den coola personligheten ursäktar sig inte för någon utan gör det hon känner för. Det blir oftast intressanta kombinationer av färger, mönster och material. Dessa coola örhängen blir dina för 299 kronor här.

11. Snygg och sexig 

Du har en förförisk sida som ofta kommer fram i hur du uttrycker dig. En flörtig personlighet som trivs med sig själv och inte är rädd för att framhäva sina sexigare drag. Du föredrar smycken som rör sig när du är ute och dansar eller strosar på stan. Och som drar blickarna till dig!

Långt halsband med vacker sten från Lily and Rose hittar du här.

Snygga örhängen från Lily and Rose - köp dem här.

 Vilken smyckespersonlighet är du?

Ditt stjärntecken berättar mycket om vem du är som person och hur du uttrycker dig. Det gör dina smycken också! 

Uttryck din personlighet med ett smycke. Oavsett om du är den självsäkra, den kreativa, den trendiga, klassiska, romantiska eller coola. Nedan listar vi smycken för 11 personligheter. Vilken personlighet är du?

Bildkälla: Unsplash

Känner du igen dig själv i någon av dessa personligheter? Kanske till och med i fler än dem? Det är ju det som är det roliga med att använda smycken, ändra någon liten detalj och plötsligt ändrar du mood för dagen.

Uttryck din personlighet med ett smycke. Tänk på att investera i smycken som verkligen uttrycker vem just du är som person och vad du står för. Det är nämligen en stor del av hur du uppfattas av din omgivning.

Är du självsäker, kreativ, cool, trendig, lekfulla, tidlös, romantisk, bohemisk, sexig, stark eller glamour?


Läs även: Här är de trendigaste smyckena i butik just nu