Lars Wallin släpper budgetvänligt varumärke: Här är våra favoriter!

Lars Wallin är Sveriges främste couture-designer, känd världen över. Wallin har skapat extravaganta klänningar till såväl kungligheter som skådespelerskor och kändisar. - Foto: Lars Wallin
Dela på Pinterest
Couture-designern Lars Wallin vill demokratisera modet och göra det möjligt för fler att bära hans design. Äntligen, säger vi på Modette! Det nya varumärket Lars Wallin V är prisvärt och känns lyxigt.

Den första kollektionen från modevarumärkets Lars Wallin V har såklart hämtat inspiration från den glamourösa kreationerna inom couture, men har också tydliga referenser från sportens värld. Festliga aftonklänningar möter sportiga college-tröjor. 

Kollektionen finns nu att köpa hos Bubbleroom. Här är våra favoriter.

1. Perfekt till festen

Supersnygg halternecktopp i trendigt metallic och med vacker detalj i ryggen – köp den här.

2. Kort rosa klänning 

Kort klänning i snygg rosa färg och bälte i midjan och puffärmar – du hittar den här.

3. Mönstrad klänning

Redaktionens favorit! Underbar mönstrad klänning i halterneckmodell med snygga detaljer i ryggen – shoppa den här.

4. Lyxig clutch

Snyggt till en outfit som går ton-i-ton! Söt liten väska som känns väldigt lyxig – spana in den här.

5. Trendig klänning i metallic

Vi älskar den här modellen på klänning! Trendigt i metallic och bälte i midjan – shoppa den här.

6. Lyxig silkesscarf

Perfekt till hösten! En silkesscarf med snyggt mönster på svart bakgrund – den blir din här för 799 kronor.

7. Rosa halternecktopp

Så snygg rosa färg! En halternecktopp med struktur och fina detaljer i ryggen – finns att köpa här.

8. Långklänning i svart spets

Extravagant lyx! Arvet från couture är särskilt närvarande i denna skapelse. En långklänning i svart spets – spana in den här.

Lars Wallin V

Den första kollektionen från nya modevarumärket Lars Wallin V fokuserar på fest och passform. Målet för Lars Wallin har varit att ta fram en tidlös kollektion, som ändå sticker ut och berör.

– Många kommer nog förvänta sig att båda de nya kollektionerna innehåller långa aftonklänningar, för det är ju det jag har gjort förut. Klänningar finns såklart, men på ett nytt sätt. V riktar sig till en något yngre målgrupp som är medveten om tidlös design och som väljer sin garderob med omsorg. Jag ser fram emot att överraska folk med nya V, säger Lars Wallin.

Kollektionen genomsyras av spännande kontraster och inslag av humor. Couture-designern Lars Wallin har till exempel ingått ett överraskande samarbete med konstnären och illustratören Yoyo Nasty för höstens kollektion, då man har tagit fram ett exklusivt print.  

Joy M'Batha x Lars Wallin

Hela kollektionen har tagits fram som en rörlig lookbook i samarbete med svenska artisten Joy M'Batha. Alla plagg i kollektionen syns i hennes musikvideo "Min själ o jag" som släpps på Spotify i morgon. Se musikvideon här.

– Joy och jag fann varandra i vårt konstnärskap och har hittat flera beröringspunkter där vi inspireras av varandra. Det känns roligt att ge de som drömt om en klänning designad av mig en möjlighet att bära mina plagg. Dessutom kändes det mycket roligare att visa upp den nya kollektionen med en musikvideo, istället för en traditionell modevisning, säger Lars Wallin. 


Läs även: Höstens snyggaste kostymer – från klassiskt till färgstarkt