8 modetrender våren och sommaren 2020

Trender våren och sommaren 2020. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Hur ser modeåret 2020 ut? Vi har spanat in vilka mönster och plagg som blir extra heta i vår och sommar!

Vi blickar redan nu fram till våren och sommarens stora trender och mode-snackisar. Ännu en gång låter vi jeanstrenden, blommiga plagg, det transparenta tyget samt neon- och pastellfärgerna ta plats på catwalken, och håll i hatten! Du kanske minns att just hatten fick ett rejält uppsving under 2019? Ja, fiskehatten och andra modeller sätter vi gärna på huvudet även i år.

Är du sugen på att haka på något helt nytt finns det flera trender att spana in – här listar vi några av dem.

Trendiga plagg 2020

Västen

Ja, du hörde rätt! Västen kommer tillbaka och vi bär den i alla dess former. Föredrar du den klassiska, den moderna eller kanske en annorlunda modell? Valet ligger i dina händer. Men hur stylar vi den då? Bär den över en skjorta eller under din kavaj. 

Louis Vuitton. Foto: Stella Pictures

Kragen

Det är dags att lägga fokus på kragen! Under 2020 låter vi kragen ta plats på både skjortor, jackor och kappor. Otippat, men kul! 

Louis Vuitton. Foto: Stella Pictures

Hot pants 

De knälånga Bermudashortsen blev trendiga redan 2019 och funkar lika bra i år. Men i sommar blir även de kortkorta shortsen populära. Ja, hot pantsen tar nämligen plats i vår garderob! Och du, oavsett om du föredrar den korta eller långa modellen kan vi i alla fall vara helt säkra på en sak – shorts är helt rätt! 

Chanel. Foto: Stella Pictures

Braletten

De croppade topparna har du förmodligen redan sett överallt och i år tas trenden ett steg längre. Nu låter vi underkläderna stå i fokus. I virkat, satin, skinn, bomull eller transparent – säg hej till braletten! Matcha den snyggast med en hög kjol och kavaj.

Foto: Stella Pictures

Läder i färg!

Läder och skinn har länge varit trendigt, men nu byter vi ut det svarta och bruna mot andra färger. Våga ta ut svängarna!

Bottega Veneta. Foto: Stella Pictures

Trendiga färger och mönster 2020

Motiv från 60-tal

Vi tar oss tillbaka till det sena 60-talet och klär oss i mönster från förr. Utstickande färger och stora blommor är mitt i prick.

Louis Vuitton. Foto: Stella Pictures

Tropiska mönster

I år inspireras plaggen av naturen och klimatet. Även här ser vi starka färger och motiv med inspiration från djungeln! 

Louis Vuitton. Foto: Stella Pictures

Prickigt

Det prickiga mönstret kommer tillbaka, så har du gamla plagg som ligger längst in i garderoben är det dags att plocka fram dem! Vill du gå all in – bär prickigt från topp till tå!

Moschino. Foto: Stella Pictures

Glöm inte att det finns massor av trender från hösten 2019 som även håller i vinter. Se vilka i videon nedan.

Mer:

Så såg kändisarna ut på Emmy Awards 2019