Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

8 modetrender våren och sommaren 2020

Trender våren och sommaren 2020. Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Hur ser modeåret 2020 ut? Vi har spanat in vilka mönster och plagg som blir extra heta i vår och sommar!

Vi blickar redan nu fram till våren och sommarens stora trender och mode-snackisar. Ännu en gång låter vi jeanstrenden, blommiga plagg, det transparenta tyget samt neon- och pastellfärgerna ta plats på catwalken, och håll i hatten! Du kanske minns att just hatten fick ett rejält uppsving under 2019? Ja, fiskehatten och andra modeller sätter vi gärna på huvudet även i år.

Är du sugen på att haka på något helt nytt finns det flera trender att spana in – här listar vi några av dem.

Trendiga plagg 2020

Västen

Ja, du hörde rätt! Västen kommer tillbaka och vi bär den i alla dess former. Föredrar du den klassiska, den moderna eller kanske en annorlunda modell? Valet ligger i dina händer. Men hur stylar vi den då? Bär den över en skjorta eller under din kavaj. 

Louis Vuitton
Louis Vuitton. Foto: Stella Pictures

Kragen

Det är dags att lägga fokus på kragen! Under 2020 låter vi kragen ta plats på både skjortor, jackor och kappor. Otippat, men kul! 

 Louis Vuitton
Louis Vuitton. Foto: Stella Pictures

Hot pants 

De knälånga Bermudashortsen blev trendiga redan 2019 och funkar lika bra i år. Men i sommar blir även de kortkorta shortsen populära. Ja, hot pantsen tar nämligen plats i vår garderob! Och du, oavsett om du föredrar den korta eller långa modellen kan vi i alla fall vara helt säkra på en sak – shorts är helt rätt! 

Chanel
Chanel. Foto: Stella Pictures

Braletten

De croppade topparna har du förmodligen redan sett överallt och i år tas trenden ett steg längre. Nu låter vi underkläderna stå i fokus. I virkat, satin, skinn, bomull eller transparent – säg hej till braletten! Matcha den snyggast med en hög kjol och kavaj.

Foto: Stella Pictures
Foto: Stella Pictures

Läder i färg!

Läder och skinn har länge varit trendigt, men nu byter vi ut det svarta och bruna mot andra färger. Våga ta ut svängarna!

 Stella Pictures
Bottega Veneta. Foto: Stella Pictures

Trendiga färger och mönster 2020

Motiv från 60-tal

Vi tar oss tillbaka till det sena 60-talet och klär oss i mönster från förr. Utstickande färger och stora blommor är mitt i prick.

Louis Vuitton
Louis Vuitton. Foto: Stella Pictures

Tropiska mönster

I år inspireras plaggen av naturen och klimatet. Även här ser vi starka färger och motiv med inspiration från djungeln! 

 Stella Pictures
Louis Vuitton. Foto: Stella Pictures

Prickigt

Det prickiga mönstret kommer tillbaka, så har du gamla plagg som ligger längst in i garderoben är det dags att plocka fram dem! Vill du gå all in – bär prickigt från topp till tå!

Moschino
Moschino. Foto: Stella Pictures

Glöm inte att det finns massor av trender från hösten 2019 som även håller i vinter. Se vilka i videon nedan.

Mer:

Så såg kändisarna ut på Emmy Awards 2019