90-talskläder på killar – minns du den här detaljen?

Minns du hur 90-talskläderna för killar såg ut? - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Dela på Pinterest
90-talskläder på killar präglas av läder, jeans och solglajor. Men missa inte den viktiga detaljen om du ska ha hängselbyxor...

Får du inte nog att nostalgitrippar kring killars 90-talsstil? Okej, men då är det dags att lyfta fram dem igen. Kommer du ihåg de fräsiga detaljerna?

1. Axellångt hår och kavaj

Mmbop! Bröderna Hanson representerar väl den här stilen bäst med sitt axellånga hår. De silkiga skjortorna och kavajerna var hett på 90-talet – kanske var 1998 peaken för killar på 90-talet? Vad tycker ni?

Zac, Isaac och Taylor Hanson. Foto: Stella Pictures / Featureflash Archive / Alamy

2. Läder 

Alltså, var inte 90-talet lite väl besatt av läder? Läderjackor, läderbyxor... Kanske ett läderbälte till det, någon? Här ser vi Brad Pitt rocka stilen med en läderjacka. (Plus det stripiga "Kurt Cobain"-håret, givetvis.)

Foto: Stella Pictures / Featureflash Film Archive / Alamy

3. Sportjackor (gärna med halskedja)

N'Sync var ju det där killbandet, som tillsammans med rivalerna i Backstreet Boys, tog många av oss med storm på 90-talet. Och vad var inte sötare än deras kortklippta luggar, blonderade hår, hål i örat – och de obligatoriska sportjackorna? Letar du efter 90-tals kläder på killar är det N'Sync du ska inspireras av, helt klart.

Foto: Stella Pictures / United Archive

4. Wet-look frisyren

Leonoardo DiCaprio är väl den som rockade den där "våta" frisyren bäst på 90-talet? Håret skulle vara klippt som i en utväxt pottfrisyr, slingad i blonda detaljer och se stripigt och blött ut.

Foto: Stella Pictures / BFA / Alarmy

5. Röda eller gula "solglasögon"

Den där accessoaren som verkligen skrek av 90-tal är solglasögonen eller shadesen med rött eller gult glas. De behöver över huvud taget inte ha UV-skydd, by the way, utan det funkar jättebra att bara se lite cool ut till och med när det är kväll och klubbdags... Här ser vi John Stamos med Rebecca Romijn från 1995.

Foto: Stella Picures / Featureflash Film Archive / Alamy

6. Hängselbyxorna – med ena hängslet löst

VEM missade hängselbyxorna som dominerade det tidiga 90-talets mode för killar? Och tjejer faktiskt. Tjejerna hade sin topp eller t-shirt under, men killarna fick ju gärna ha bar överkropp... Så länge de var lika vältränade som Stephen Baldwin i alla fall?

Foto: Stella Pictures / Barry King / Alamy

Mer:

90-talets minimalistiska mode – så fixar du looken

Minns du vad 90-talsserierna hette? Testa här!