Här är höstens it-väska 2020 – som tagit över på sociala medier

Pernille Teisbaek och Erika Boldrin med varsin kuvertväska i högsta hugg.
Pernille Teisbaek och Erika Boldrin med varsin kuvertväska i högsta hugg. - Foto: Foto: eversummerphoto/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Kuvertväskan, clutchen eller pouchen. Oavsett vad du väljer att kalla den så är den höstens (eller kanske årets) hetaste väska 2020. Här förklarar vi varför.

Kuvertväskan fick sitt uppsving när modehuset Bottega Venetas nya designer Daniel Lee blåste nytt liv i deras väska från 70-talet vid namn The Pouch. Väskan är en stor och voluminös kuvertväska i mjukt skinn. Modellen finns i flera utföranden, såsom märkets igenkännbara flätade läder (se nedan) eller i slätt läder. 

Vill du klicka hem en kuvertväska? Här hittar du 10 sväskor från budget till lyx!

Daniel Lee tog över som designer för Bottega Veneta i juli 2018. Han säger till tidningen Hypebae att han var förvånad över väskans popularitet. Beslutet att återinföra den våren 2019 var så spontant. Väskan är tillverkad i mjukt läder, vilket trots avsaknaden av en skrytsam logga gör den otroligt fotogenisk och instagramvänlig. Kanske är det detta som är den viktigaste ingrediensen bakom succén? Väskan har nämligen skapat stora ha-begär efter att ha synt på Instagram och andra sociala medier i olika sammanhang. 

Streetstyle på modeveckan

Flera modeprofiler och influencers bad en variant på kuvertväskan under modeveckorna 2019 såväl som 2020. Här nedan listar vi några som vi inspireras av. 

Foto: Mauro Del Signore/Shutterstock.com

Leonie Hanne med en supertrendig mjuk kuvertväska under Milano Fashion Week. 

Foto: eversummerphoto/Shutterstock.com

Julie Pelipas i snygg kostym och med en iögonfallande kuvertväska i handen efter Stella McCartneys modevisning i september 2020.

Foto: Mauro Del Signore/Shutterstock.com

Blanca Miró och Erika Boldrin under Paris Fashion Week.

Kuvertväskan på modeveckan

När Daniel Lee och Bottega Veneta, som över en natt, gjort The Pouch till it-väskan att synas med var trenden ett faktum. Stora mjuka kuvertväskor började introduceras hos andra modehus, high street-butikerna kopierade i vanlig ordning och instagram fortsätter att mata våra ha-begär med den fotogeniska väskan. 

Foto: Creative Lab/Shutterstock.com

Kuvertväska från Maison Margiela buren av Erika Boldrin under Paris Fashion Week 2019.

Foto: sama_ja/Shutterstock.com

The Pouch, stor flätad kuvertväska i stark grön färg från Bottega Veneta. 

Foto: sama_ja/Shutterstock.com

Flätad kuvertväska fångad på bild efter modevisningen för Thom Browne under Paris Fashion Week 2020.