Modetrend 2020: Därför gillar vi läder denna höstsäsong

- Foto: Foto: Creative Lab/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Läder i massor känns riktigt hett hösten 2020. Oavsett om du väljer äkta läder eller fejkläder (vegansk läder, läderimitation eller PU-läder) gör du rätt i att haka på trenden. Här berättar vi varför!

Läder är ett grymt och mångsidigt material som älskas av modeindustrin. Det finns en del modehus som använder äkta läder från djur. Likaså finns det en del modehus som helt och hållet uteslutit animaliska material och animaliska fibrer. Oavsett vilket så är läder ett omtyckt material för såväl produktion av ytterplagg och ready-to-wear som för skor, väskor och andra accessoarer. 

Så varför gillar vi läder så mycket? Läder är ett varmt material som återkommande används under vinter-och höstsäsongen. Materialet har lång livslängd vilket på lång sikt kan sänka vår privata konsumtion eftersom att plagget lever länge utan att förlora i kvalitet eller stil.

Rock och punk är två kända subkulturer, med sina rötter i musiken, som spelat stor roll för modet genom historien. Nu ser vi dessa övergripande teman influera modet för 2020. Det rockiga och punkiga modet har läder gemensamt. Kanske är det därför material känns så trendigt just nu?

Lädertrenden på modeveckan

Vi såg mycket läder under modeveckorna när årets trender 2020 presenterades. Läderplagg och läderaccessoarer syntes flitigt på kända gäster och på catwalken hos flera av de stora modehusen, såsom Versace på bilden nedan, under modeveckorna. 

Foto: Fabio Mazzarotto/Shutterstock.com

Modell i läderjumpsuit under modeveckan i september 2020.

Foto: FashionStock.com/Shutterstock.com

Bella Hadid i läderjacka på catwalken för Versace AW20 i Milano.

Foto: eversummerphoto/Shutterstock.com

Gala Gonzalez i skinnklänning utanför Stella McCartney's modevisning under Paris Fashion Week.

Inspiration från Instagram

Inspireras av de coola modeprofilerna på sociala medier. Här nedan hittar du några av våra favoriter iklädda snygga läderplagg som får oss att sukta i avund.

Reese Blutstein iklädd supersnygg brun läderkappa med bälte i midjan.

Sama Khadra i en söt outfit med en oversize läderväst.

Veneda Carter i underbar brun skinnklänning med markerade axlar.


Läs även: Höstklänningar 2020: Trendiga klänningar till vardags och till fest