Pernilla Wahlgren berättar om aborten – öppnar upp om tuffa tiden: "Stor sorg"

Pernilla Wahlgren berättar om aborten – öppnar upp om tuffa tiden: "Stor sorg"
Pernilla Wahlgren öppnar upp och berättar om den tuffa tid hon gick igenom efter att hon gjort en abort. - Foto: STELLA Pictures
Dela på Pinterest
När Pernilla Wahlgren blir intervjuad i podcasten "Bathinas skilda möten" berättar hon att hon gjort en abort och vilka känslor det förde med sig. Läs mer här.

Pernilla Wahlgren är sedan ett par år tillbaka tillsammans med Christian Bauer. Idag är paret gifta och bor tillsammans i ett lyxigt hus på Lidingö i Stockholm. 

Pernilla och Christian har totalt sett sex barn – Christian har två och Pernilla är mamma till fyra barn. 

Men trots att Pernilla Wahlgren har fyra barn och därmed varit gravid ett flertal gånger har det inte alltid varit lyckliga känslor hon känt när hon upptäckt att hon varit gravid. 

Under sina unga år, när hon var tillsammans med sina äldsta barns pappa Emilio Ingrosso, gjorde hon nämligen en abort. Det berättar Wahlgren i podcasten Bathinas skilda möten

Pernilla Wahlgren berättar om aborten

Det var innan hon blev gravid med sin förstfödde son Oliver Ingrosso som hon översköljdes av en hel drös med känslor efter att hon och Emilio bestämt sig för att inte låta sin första graviditet fortgå. 

– Jag gjorde en tidig abort med Emilio och mådde så fruktansvärt dåligt efter det och bara kände skam och skuld och bara kände att "nej jag vill verkligen ha barn", säger hon i under podcastintervjun med Bathina Philipson.

Pernilla var under den tiden mitt uppe i sin karriär som popstjärna, vilket bidrog till att hon inte kände att en graviditet passade just då:

– Det var väl kanske också första aborten, att den skedde just för att jag hade en turné framför mig, jag skulle göra en show på börsen. Vi diskuterade verkligen, berättar hon i podcasten.

"Stor sorg väldigt länge"

Hon berättar att hon även tänkte mycket på vad andra skulle tycka om att en så ung tjej blev gravid. Men trots alla dessa tankar om att en graviditet inte passade just då var det långt ifrån ett lätt beslut för Wahlgren:

– Sen var det en stor sorg väldigt länge, berättar hon.

Men några år senare, när hon blev gravid med Oliver, då struntade hon både i att hon hade en pågående karriär som popstjärna och vad andra skulle tycka och tänka kring att hon blev gravid i 20-årsåldern.