Katia Mosally om tuffa tiden: "Hade den lyckligaste fasaden"

Katia Mosally om tuffa tiden: "Hade den lyckligaste fasaden"
Katia Mosally utgör tillsammans med Alexander Kronlund, Anders Bagge och Kishti Tomita, "Idol"-juryn.
Dela på Pinterest
Katia Mosally öppnar upp om tiden då hon drabbades av utbrändhet. – Kroppen bara la ner, berättar hon i sin podcast "Frågan är...".

Katia Mosally, 36, sitter idag i juryn i "Idol" och har gjort sedan 2021. Hon har under åren också haft en stor roll inom den amerikanska skivbolagsbranschen där hon jobbat med flera världsartister. 

Öppnar upp om utbrändheten

Men parallellt med sin framgångsrika karriär led hon av symtom till följd av utmattning. Om det berättar Mosally på sociala medier och i sin podd "Frågan är...", som hon driver med investeringsprofilen Andra Farhad

"Året är 2015. Alla såg en glad ung tjej som reste världen runt, som hade en karriär som blomstrade och som hade den lyckligaste fasaden utåtsett. Fasad. Det var exakt så det var.", skriver Katia Mosally i ett inlägg på sin Instagram. 

"Kroppen bara la ner"

I podcasten utvecklar hon det hela och berättar att hon var extremt överarbetad vid tillfället, vilket gjorde att hon tappade i vikt och förlorade förmågan att kunna skriva och läsa korrekt. 

– Kroppen bara la ner, berättar hon i podcasten. 

Jobbet hon hade då var hennes första riktiga jobb i branschen, och gick bland annat ut på att hon skulle vara manager till ett pojkband. 

Sa upp sig 

Som tur är hittade Katia Mosally tillbaka till sig själv och återhämtade sig från utbrändheten:

"Jag sa upp mig. Jag reste bort och hikeade upp och ner för bergen tills hjärnan äntligen slutade surra och jag kunde höra mig själv.", skriver hon i inlägget på sin Instagram.