Erik och Carina Berg berättar om frieriet: "Grinade"

Erik och Carina Berg berättar om frieriet: "Grinade"
Carina Berg är sedan 2017 tillsammans med Erik Berg, tidigare Johansson. - Foto: Peter Johansson STELLA Pictures, Sigge Klemetz / Stella Pictures
Dela på Pinterest
När tv-programledaren David Hellenius gästas av paret Berg berättar de om hur det gick till när de förlovade sig. – Vi grinade båda två, berättar Carina Berg i "Hellenius hörna".

Programledaren Carina Berg, 46, är sedan 2017 tillsammans med fotbollsspelaren Erik Berg, 34. 2019 fick paret sitt första barn, sonen Otto, och två är därpå föddes dottern Juno

Genom åren har Erik och Carina Berg synts i flera tv-program ihop, däribland "Bergs drömkåk", "Bergs superlag" och "Var fan är storken?". 

Nyligen gästade paret intervjuprogrammet "Hellenius hörna", där de bland annat berättade om hur det gick till när de förlovade sig.

Vid tillfället hade de varit tillsammans i sex månader och var i Köpenhamn för att bland annat besöka Eriks dåvarande hemarena då han skulle skriva på några papper – det var i alla fall vad hans då blivande fru trodde var syftet med besöket på arenan. 

Berättar om storslagna frieriet

Väl på plats på arenan blev Carina Berg skickad till mitten av fotbollsplanen, där hennes då blivande man dök upp utklädd till karaktären Bane från filmen "Batman" på en storbildsskärm. 

– Vi hade ett litet internt skämt om att jag gillade att prata som Bane i Batman-filmen. Vi tittade på Batman ganska mycket och Carina skrattade ofta när jag körde den, berättar Erik Berg i "Hellenius hörna".

Därefter blev Carina Berg lotsad vidare runt i arenan, till hon tillslut kom till frieriets stora höjdpunkt:

– Till slut kommer jag till en hiss som åker upp och så öppnar sig dörrarna och då är vi uppe på taket. Och längst ut vid kanten vid massa blommor och facklor och röd matta så står Erik och väntar och så är det en man i frack som spelar piano och en annan som sabrerar en champagne. 

Hon fortsätter:

– Då började jag bara skratta och darra för det var "time to meet my destiny" där.

– Det var fint. Vi grinade båda två och du gick ner på knä, säger Carina Berg.

Gifte sig 2018 

Carina och Erik Berg gifte sig i december 2018.