Så mycket tjänar Benjamin Ingrosso

Så mycket tjänar Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso gör stora framgångar både inom musik och tv. - Foto: Christine Olsson/TT, Claudio Bresciani / TT
Dela på Pinterest
Benjamin Ingrosso gör succé i vad han än tar sig an. Så hur mycket tjänar den framgångsrika artisten tillika tv-personligheten? Läs mer här!

De senaste åren har Benjamin Ingrosso, 26, blivit en minst sagt folkkär artist i Sverige. 

Artistens egna matprogram "Benjamins" sändes i tre säsonger med start i mars 2022, och för sina prestationer i tv-rutan har Benjamin vunnit priser på tv-galan Kristallen, då som Årets tv-personlighet. 

Åker på turné 2024

Under den gångna sommaren spelade Ingrosso på flertalet scener runt om i Sverige, och för dem har han tokhyllats av så väl publiken som av recensenter. Nyligen kom han också med beskedet att han kommer åka på ytterligare en turné, närmare bestämt under sommaren 2024.

Karriären går helt enkelt som tåget för Benjamin, men hur mycket tjänar man som framgångsrik artist? Modette har tagit reda på hur det ligger till. 

Hur mycket tjänar Benjamin Ingrosso? 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av hade Benjamin Ingrosso en fastställd förvärvsinkomst på 770 200 kronor under 2022. Utslaget på årets tolv månader ger det en lön på 64 183 kronor i månaden. Han hade även ett överskott av kapital på 795 195 kronor det året. Inte illa!

Framgångsrikt bolag

Ett av de bolag som Benjamin Ingrosso är verksam i är Giggt AB. Enligt uppgifter ska bolaget vara verksamt inom artisteri, låtskrivning, skådespeleri, reklamuppdrag och PR-event. 2022 hade bolaget en omsättning på 3 405 00 kronor och tillgångar på 7 912 000 kronor.