P3 Guld till Stockholm – Torbjörn Averås Skorup blir ny programledare

P3 Guld till Stockholm – efter 20 år
Torrnbjörn Averås Skorup är programledare för P3 Guld 2024. - Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio
Dela på Pinterest
Efter 20 år i Göteborg flyttas P3 Guld till Stockholm av ekonomiska skäl. Resultatet blir en mindre gala. P3-profilen Torbjörn Averås Skorup blir ny programledare.

De senaste åren har Sveriges Radios musikgala arrangerats i Partille utanför Göteborg, men nu ville kommunen ha en ekonomisk garanti för att arrangera prisutdelningen. Det fick de inte.

– Det är ett osäkert ekonomiskt läge i samhället i stort och vi måste ha respekt för att folk behöver prioritera sina utgifter. Vi kan inte riskera skattemedel utan behövde en ekonomisk garanti för att säkerställa att vi inte skulle gå back på galan. Där kunde vi inte komma överens, säger Kristina Svensson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Partille kommun, till Göteborgs-Posten.

P3 Guld till Stockholm 

Sveriges Radio försökte hitta en ny arena i Göteborgsområdet, men gick bet och nu hålls galan i stället i studio 1 i tv-huset i Stockholm den 26 januari. En avsevärt mindre lokal än Partille arena.

Förutom pandemiåren 2021–2022 har P3 Guld arrangerats i Göteborgsområdet sedan 2004.

Torbjörn Averås Skogerup programledare för P3 Guld

Ny programledare för galan blir radioprofilen Torbjörn Averås Skogerup, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande. Nomineringarna till galan släpps den 4 december.