Då kommer "Love is blind" till Sverige – Jessica Almenäs programleder

Love is Blind kommer till Sverige.
Love is Blind kommer till Sverige. - Foto: Pressbild Netflix / Matt Rourke/TT
Dela på Pinterest
Nu står det klart att Netflix succéserie "Love is blind" kommer till Sverige. Läs mer om realityseriens premiärdatum och programledare här!

"Love is blind" följer ett socialt experiment där singlar letar efter kärlek och förlovar sig – innan de träffas i verkligheten. Serien har varit en världssuccé på Netflix och gjorts i flera länder. Nu står det klart att det kommer en svensk version av serien.

Jessica Almenäs programleder "Love is blind: Sverige"

Jessica Almenäs är programledaren som bland annat lett program som "Let's Dance", "Biggest Loser" och "Superstars". Nu får hon äran att programleda den första säsongen av "Love is blind: Sverige".

– Jag är så glad över att få vara en del av det här fascinerande och helt unika experimentet. Jag har varit ett stort ”Love is blind”-fan ända sedan den första säsongen sändes i USA och att nu få programleda den svenska versionen och vara ett stöd för våra modiga deltagare känns fantastiskt roligt. Ett riktigt drömjobb när man är en hopplös romantiker som jag, säger Jessica Almenäs i ett pressmeddelande.

Jessica Almenäs. Foto: Pressbild Netflix.

"Love is blind: Sverige" – så blir säsongen

Netflix beskriver serien på följande sätt:

"I "Love is blind" får singlar som vill bli älskade för vilka de är på insidan, välja någon att gifta sig med utan att någonsin ha sett dem. Under de kommande fyra veckorna flyttar de ihop, planerar sitt bröllop och försöker få en fysisk koppling till deras redan känslomässiga band. När deras bröllopsdag närmar sig, kommer de att gifta sig med personen de blint blev kära i? Eller kommer livet utanför och yttre faktorer att ha saboterat för dem?"

"Love is blind: Sverige" premiär – då kommer serien ut

"Love is blind: Sverige" har global premiär på Netflix den 12 januari 2024. Nya avsnitt släpps varje fredag:

  • 12 januari, 2024 - 4 avsnitt
  • 19 januari, 2024 - 4 avsnitt 
  • 26 januari, 2024 - 1 avsnitt (bröllopen)
  • Datum meddelas vid ett senare tillfälle - 1 avsnitt (återföreningen)

Här är alla 32 deltagare i "Love is blind: Sverige" 2024