Filip Lamprecht sätter ner foten mot utseendehetsen: "Inte rimligt"

filip-lamprecht-renees-brygga
Filip Lamprecht. - Foto: Instagram/@filiplamprecht, STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Filip Lamprecht talar ut om den utseendehets som han fick uppleva när han var som mest verksam som modell.

Förutom att vara tv-profil jobbar Filip Lamprecht, 26, en del som modell. Men den senaste tiden har han dragit ner på antalet uppdrag, delvis för att han inte uppskattar den utseendehets som råder inom industrin och i samhället i stort. 

Jobbar mindre som modell 

När han gästar tv-programmet "Renées brygga" tillsammans med sin mamma Kristin Kaspersen, 54, sätter han ner foten mot de förväntningar som finns på hur en kropp ska se ut:

– Tyvärr är det ju så att stereotypen är att man ska se ut på ett visst sett. Det är nog därför också som jag har minskat antalet modelljobb som jag gör för det är inte ett rimligt snack och rimliga förväntningar och den pressen man sätter på hur man ska se ut och inte se ut. Man pratar om det på ett dåligt sätt, säger Lamprecht i programmet. 

Kristin Kaspersen om ätstörningen 

Kristin Kaspersen har själv tidigare lidit av ätstörningar, något hon bland annat varit öppen med i podcasten "Not Fanny anymore", som drivs av make up-artisten Fanny Lagerwall och programledaren Jessica Almenäs

– Jag hade ju självsvält, att jag inte åt. Det var det enda jag kunde kontrollera, allt annat var kaos i livet. Så det jag kunde kontrollera var maten. Jag kände mig lättare. Allt som var tungt mentalt blev lättare för att jag blev fysiskt lättare, berättade hon i podcasten.

Kristin Kaspersen och Filip Lamprecht. Foto: Jari Kantola/Stella Pictures 


Filip Lamprecht har tidigare medverkat i reklamkampanjer för märken som till exempel Hugo Boss. 

LästipsFilip Lamprecht visar upp kärlekslyckan med Linn Hegdal