Därför visar inte Penny Parnevik barnens ansikten på sociala medier

Därför visar inte Penny Parnevik barnens ansikten på sociala medier
Douglas Murray och Penny Parnevik gifte sig 2022. - Foto: Sören Andersson/TT, STELLA Pictures/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Penny Parnevik är influencern som driver podcasten "Peg & Penny". Förutom det driver hon stora konton på sociala medier där hon delar med sig av sitt familjeliv.

Penny Parnevik, 27, är mamma till tre barn, Atticus, Pebble och Achilles. Till en början visades barnens ansikten frekvent i sociala medier, både på Youtube och på Instagram. Men den senaste tiden har trebarnsmamman valt att agera annorlunda. I sin podcast "Peg & Penny" berättar hon varför. 

27-åringen är det näst äldsta barnet i familjen Parnevik och har sedan tonåren synts i offentligheten med realityprogrammet "Parneviks". När programmet lades ner 2018 startade Penny igång sin influencerkarriär och idag driver hon ett populärt Instagram-konto med över 275 000 följare. 

På sociala medier delar Penny Parnevik med sig av sin vardag som hon har tillsammans med sin make Douglas Murray, 43. Genom åren har de också fått flera barn som även de syns på plattformen genom inte bara sin mammas Instagram-konto, utan även genom sina mostrars och mor- och farföräldrars. 

Men en viss förändring i hur i alla fall Penny väljer att visa upp sina barn har skett den senaste tiden. 

Familjen Parnevik-Murray. Foto: Stella Pictures. 

Därför väljer Penny Parnevik att dölja sina barns ansikten 

I podcasten "Peg & Penny", som hon driver med sin syster tillika artisten Peg Parnevik, 28, berättar hon om sitt beslut att inte visa sina barns ansikten på sociala medier. 

– Det kanske är töntigt av mig att inte visa på min. Men för mig har det bara varit så här att jag gör mitt och för mig känns det bra att de inte är någon typ av huvudfokus. De är dock huvudfokus i mitt liv, så det är lite svårt att undvika, säger Penny Parnevik i podcasten. 

För att ändå kunna publicera bilder på sina barn har hon valt att lägga olika typer av emojis på bilden för att täcka deras ansikten. 

– Sen har jag sagt till min familj, att man ska inte övertänka det, poängterar Penny. 

Även Peg berättar att hon försöker tänka på att inte publicera bilder på sin systers barn rakt framifrån så att de inte ska vara i fokus. Förutom Peg lägger bland andra lillasyster Philippa samt Mia och Jesper Parnevik upp bilder på barnen då och då. 

Vill inte tjäna pengar på sina barn 

Penny Parnevik har valt att än så länge visa upp ansiktet på sin yngsta son, Achilles, och enligt Penny själv är det för att han fortfarande är en bebis och kommer förändras mycket i ansiktet framöver. 

– Jag tjänar pengar på min Instagram så då känns det kanske lite bättre att jag rakt av inte tjänar pengar på mina barn, men jag tjänar pengar på att jag är mamma, säger Penny Parnevik i podcasten.