Maria Lundqvist: Pojkvän, ex-maken, Sally och barnen

Maria Lundqvist
Här kan du läsa mer om Maria Lundqvist! - Foto: FREDRIK SANDBERG / TT, Oliver Martin Henriquez/TV4
Dela på Pinterest
Här kan du läsa mer om skådespelaren Maria Lundqvist!

Här kan du läsa mer om Maria Lundqvist

Maria Lundqvist: Ålder 

Skådespelaren tillika komikern Maria Lundqvist är född den 14 oktober 1963. Hon är alltså 60 år i skrivande stund.

Maria Lundqvists pojkvän – 21 år yngre kärleken Kristoffer 

Sedan 2010 är Maria Lundqvist tillsammans med en man vid namn Kristoffer Hellström, 39. Åldersskillnaden paret emellan har kommit på tal flertalet gånger i media. 

Maria Lundqvist har tidigare berättat om omgivningens reaktioner, att hon möttes med en hel del skepsis: 

– Många mötte alltihop med stor skepsis. Många av de vänner som jag kanske inte har kvar längre mötte det med att det var sjukt, äckligt och fånigt, har Maria Lundqvist sagt i intervjupodcasten "Nemo möter en vän".

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström. Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund 

Orden om åldersskillnaden 

I samma podcast uttryckte hon sig om åldersskillnaden och vad som oroat henne kring att det skiljer över 20 år mellan dem:

– När man lever i en kärleksrelation med en som är så mycket yngre eller så mycket äldre så blir det så oerhört smärtsamt att jag ska dö, om att allt går naturligt, före honom och sen ska han ha ett helt liv efter mig, jag blir både svartsjuk och rörd, säger hon i "Nemo möter en vän". 

Vill inte skaffa barn ihop

Något annat som oroat Maria Lundqvist är hur de skulle göra i barnfrågan. När hon och Kristoffer Hellström gästade Malou efter tio förklarade de om hur tankarna gått kring att skaffa barn ihop. Lundqvist, som var 46 år när de träffades, berättade då att Hellström uttryckt att han inte vill skaffa barn, något som oroat henne: 

– Det var väldigt sorgligt, jag tycker att jag har tjatat jättemycket på dig om du verkligen inte tycker att vi ändå ska försöka. Jag var ändå 46 när vi träffades, så det var på gränsen till att man skulle kunna, sa hon under intervjun och vände sig sedan till sin Kristoffer: 

– Men du har varit väldigt stark i att säga att du inte vill. 

Maria Lundqvist tidigare make 

Mellan 1986 och 2010 var Maria Lundqvist gift med en man vid namn Mikael Bengtsson. Maria och ex-maken har fyra barn ihop. 

Har Maria Lundqvist barn? 

Maria Lundqvists fyra barn heter Alva, Nora, Arvid och Anton

Kristoffer Hellström, Maria Lundqvist samt Marias dotter Alva. Foto: FameFlynet Sweden/Stella Pictures 

Filmer med Maria Lundqvist 

Maria Lundqvist har medverkat i flertalet filmer, däribland "En underbar jävla jul" och "Heartbreak hotel". Lundqvist var även med i SVT:s julkalender från 2022, "Kronprinsen som försvann". 

Maria Lundqvist i Sally 

Hon är även huvudkaraktären i serien "Sally" som producerades 1999. Serien med Maria Lundqvist är en komediserie och sändes på SVT. "Sally" består av två säsonger. Vill du se Maria Lundqvist som bibliotekarien Sally Santesson? Spana in den på SVT här!

Är med i Bäst i test 2024

När den nya säsongen av "Bäst i test" tar plats i TV4 under 2024 är Maria Lundqvist en av deltagarna. Där tävlar hon mot Charlotta BjörckBehrouz Badreh, Mauri Hermundsson och Johan Peterson

Foto: Oliver Martin Henriquez/TV4 
Håller du med?
Tack för din röst!