Fröken Snusk: Ålder, kontroverserna och vem är Fröken Snusk egentligen?

Har du bra koll på Fröken Snusk?
Har du bra koll på Fröken Snusk? - Foto: Henrik Montgomery/TT / STELLA Pictures/Ida Åkesson
Dela på Pinterest
Fröken Snusk är epadunkaren som tagit Sverige med storm. Här kan du läsa mer om Fröken Snusk, inklusive hur gammal hon är, hennes hemliga identitet och varför hon blivit anmäld till Konsumentverket.

Fröken Snusks ålder – hur gammal är hon?

Fröken Snusk är enligt diverse källor cirka 19 år, vilket innebär att hon är född antingen 2005 eller 2004.

Vem är Fröken Snusk? 

Vem Fröken Snusk är är en fråga som många ställer sig. Hon har nämligen valt att hålla sin identitet hemlig. Hon går som sagt under namnet Fröken Snusk och bär alltid mask när hon gör offentliga framträdanden. Ofta bär hon en rosa balaklava när hon uppträder eller befinner sig i andra sociala sammanhang, detta för att täcka sitt ansikte och behålla sin anonymitet. 

Fröken Snusks längd – hur lång är hon?

Hur lång Fröken Snusk är är inte bekräftat. Hennes längd är helt enkelt inte lika känd som hon själv – som artist – är. 

Fröken Snusks låtar och karriär

I september 2022 slog Fröken Snusk igenom med låten "Rid mig som en dalahäst". Låten fick snabbt över 20 miljoner strömningar och låg under en längre period etta som den mest spelade låten i Sverige på Spotify. Sedan dess har hon släppt flera singlar och två album, alla med hjälp av musikproducenten och låtskrivaren Ramus Gozzi.

Rasmus Gozzi, 2016. Foto: STELLA PICTURES

Fröken Snusk i Melodifestivalen 2024

Fröken Snusk är en av artisterna som tävlar i Melodifestivalen 2024. Hon ställer upp i den andra deltävlingen som går av stapeln den 10 februari i Göteborg, då med bidraget "Unga & fria".

Fröken Snusk tävlar i Melodifestivalen 2024. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Därför blev Fröken Snusk anmäld till Konsumentverket

I januari anmäldes Fröken Snusk till Konsumentverket av flera personer för att ha marknadsfört snus till barn och unga, enligt Nyheter24. Anmälningarna gäller både reklam och gratisprover av tobaksprodukter. I anmälningarna står det:

"Frökens Snusk egna vita snus marknadsförs riktat mot barn och unga med en anspelning på smaker osv. Hennes målgrupp är klart och tydligt under 25 år."

Polisanmäld av Ljungby kommun 

Hon ska även ha polisanmälts av Ljungby kommun för att ha sålt vitt snus utan tillstånd, något Smålänningen var först med att avslöja. 

Fröken Snusk, 2023. Foto: Christine Olsson/TT

Fröken Snusk på Instagram

Fröken Snusk går under användarnamnet @frokensnuskofficial på Instagram.