Cazzi Opeia: Karriären, pojkvännen och släktrelationerna med Johannes Brost och Gry Forsell

Cazzi Opeia är en av deltagarna i "Melodifestivalen" 2024. - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Paul Wennerholm/TT
Dela på Pinterest
Cazzi Opeia medverkar i "Melodifestivalen" 2024. Här kan du läsa mer om artisten Cazzi Opeia, hennes stora framgångar, pojkvän och familj.

Cazzi Opeias ålder – hur gammal är hon?

Cazzi Opeia, som egentligen heter Moa Anna Maria Carlebecker, föddes den 10 november 1988. Hon blir alltså 36 år gammal under 2024.

Vad betyder Cazzi Opeias namn – vad betyder det?

I en intervju med Expressen berättar Cazzi Opeia varför hon valt det som sitt artistnamn:

– Jag är väldigt intresserad av stjärnor, månar och solar. Allt som har med universum att göra, det var så jag valde mitt artistnamn.

Cazzi Opeias pojkvän 

Cazzi Opeias pojkvän heter Jonas. Han arbetar som filmarbetare och är 51 år gammal. Paret bor tillsammans i en sekelskiftes-etta i Midsommarkransen. 

 


Cazzi Opeias karriär i Sydkorea 

Cazzi Opeia har gjort sig känd inom K-popgenren genom att skriva låtar för flera kända K-popgrupper. Hon har bidragit till låtar för bland andra Red Velvet, aespa, Kep1er, och BTS. 

– Det händer också att folk på stan i Sydkorea känner igen mig. Då kommer de fram för att ta en bild tillsammans med mig och prata lite. Det är väldigt trevligt och kul, säger hon i en intervju med Allas.

Framgångsrik låtskrivare 

Låtarna hon har varit med och skrivit har tillsammans spelats över 4,2 miljarder gånger på Spotify. 

Cazzi Opeias samarbete med Loreen 

Cazzi Opeia har samarbetat med Loreen genom att vara en av låtskrivarna till låten "Tattoo". Låten framfördes av Loreen och vann hela "Melodifestivalen" 2023 och "Eurovision Song Contest" som hölls i Liverpool samma år.

Cazzi Opeias familj – har hon tre pappor?

Cazzi Opeia är uppvuxen i en stor familj: Mamma Anna och syskonen Sanna, Heman och Emma. Hon har även tre pappor: 

– Ja, jag ser dem faktiskt som det. Bengt är min biologiska pappa, men jag växte mest upp med Ragnar – som då var min mamma Annas sambo och i dag är hon sambo med Göran – som jag också har en nära och tajt relation med, har hon förklarat för Allas. 

Relationen med Johannes Brost och Gry Forsell 

Hon ska även vara släkt med den bortgångne skådespelaren Johannes Brost och programledaren Gry Forsell. Johannes Brost var Cazzi Opeias bror och Gry Forsell är hennes kusin. 


Cazzi Opeia i "Melodifestivalen" 

2022 deltog Cazzi Opeia i "Melodifestivalen", då med låten "I Can't Get Enough". Hon tävlar igen i "Melodifestivalen" 2024, den här gången med låten "Give My Heart a Break". Hon har även varit med och skrivit Jacqlines låt "Effortless" – en låt som tävlar i samma deltävling.

Cazzi Opeia deltog i "Melodifestivalen" 2022. Foto: Paul Wennerholm/TT

Cazzi Opeia på Instagram

På Instagram hittar du Cazzi Opeia under användarnamnet @moa_aka_cazziopeia.