Ellen Bergström: Barn, relationen med Niclas Lij och missbruket

Här kan du läsa mer om Ellen Bergström! - Foto: Jari Kantola/STELLA PICTURES, Mickan Palmqvist/TT
Dela på Pinterest
Skådespelaren och tv-profilen Ellen Bergström har varit med i produktioner som "Let's dance" och "Good luck guys". Hon har även skådespelat i tv-serier som "Elsas värld", "Vi i villa" och "Mumbo jumbo".

Här kan du läsa mer om Ellen Bergström

Ellen Bergström: Ålder 

Ellen Bergström är född den 7 november 1989. Hon fyller alltså 35 år 2024.

Ellen Bergströms familj 

Ellen är född och uppvuxen i Vingåker. Där bor hennes mamma Maria, pappa Östen och syster Kajsa. 

Har Ellen Bergström pojkvän? 

I början av 2018 avslöjades det att Ellen Bergström och Niclas Lij, som var huvudperson i "Bachelor" 2017, var ett par. I programmet gav Niclas sin sista ros till en tjej vid namn Johanna, men den relationen höll till synes inte. 

"Yep! That’s my man. För å skämta till det kan man ju säga att jag fick sista rosen", skrev Ellen på Instagram då.

Uppbrottet med Niclas Lij 

Ellen Bergström och Niclas Lij var tillsammans i fem år. 2023 kom beskedet att de valt att gå skilda vägar.

"Vi har hängt ihop i över 5 år och Niclas känner mig som ingen annan. Vi älskar varandra, men kärleken finns inte kvar.. Vi har försökt och försökt men kommit fram till att det inte går.", skrev Ellen på Instagram då.

Under sin tid tillsammans fick Ellen och Niclas ett barn ihop, dottern Elsy

 

Ellen Bergström: Barn 

I april 2020 fick Ellen Bergström och Niclas Lij sitt första barn. Dottern Elsy har idag hunnit bli hela tre år. 

 

Ellen Bergström om sitt missbruk 

För några år sedan fick Ellen Bergström en adhd-diagnos och började därmed ta medicin som innehåller lisdexamfetamin. Enligt hennes läkare skulle medicinen inte bidra till ett beroende, om man tog den i små mängder. Men för Ellen skapades ett beroende, vilket resulterade i att hon gradvis ökade dosen.

– Jag ville ha mer så jag började ta två tabletter i stället för en och det funkade ju, har Bergström tidigare sagt till Expressen

När hon hade ökat dosen ytterligare bestämde hon sig till slut för att sluta helt med medicinen, vilket resulterade i abstinensbesvär. 

Ellen Bergström har även varit öppen med att hon inte längre dricker alkohol. Detta till följd av att hon inte kunnat hantera sitt intag av drycken. När hon gästar "Renées brygga" berättar hon om problematiken:

– Jag kan inte, jag har ingen kontroll. Det går inte och jag mår inte bra av det, säger Ellen Bergström i tv-programmet.