Missnöjet i Robinson – tvingas flytta: "Inte glad alls"

En tvist chockar "Robinson"-deltagarna. - Foto: Foto: Skärmdump/TV4/Robinson
Dela på Pinterest
Vårens säsong av "Robinson" startade med ett lag med enbart manliga deltagare, och ett med enbart kvinnliga deltagare. Men när det blir dags att bryta upp visas inte glada miner från alla tävlande.

Årets säsong av "Robinson" har dragit igång och med det även dramatiken som uppstår i de olika avsnitten. Något som är nytt för säsongen är att lagen från start är uppdelade i tjej- och killag, något som kom att ändras i äventyrsprogrammets nionde avsnitt. 

I avsnittet skickas två deltagare från varje lag att besluta vilken deltagare från det andra laget som ska byta lag. Lag Nord ska välja en av de manliga deltagarna och Lag Syd en av de kvinnliga. Dessutom blir de utvalda immuna i nästkommande öråd. 

Beskedet om att det nu ska bli blandade lag kommer som en chock för deltagarna, som alla inte är helt nöjda med situationen. 

– Jag tror inte killarna tyckte det var så kul att någon av dem skulle behöva lämna och komma till vårt lag, säger Hanna från Lag Nord. 

Hanna Danemyr. Foto: TV4 

Det verkar hon delvis ha rätt i: 

– Enligt mig får de absolut inte välja mig, men de får jättegärna välja Mark eller Marcus, säger Lag Syd-deltagaren Fredrik

– Jag vill inte bli vald. Den som blir vald blir immun, det spelar ingen roll. Jag kan inte hänga upp det bara på immunitet, säger Lag Syd-deltagaren Mark

Fredrik Bolander. Foto: TV4 

Robinson-Charlotta: "Trött på att bara umgås med tjejer" 

Deltagarna i tjejlaget, Lag Nord, verkar dock inte lika främmande för att byta lag: 

– Jag är lite trött på att bara umgås med tjejer hela tiden och jag orkar liksom inte det i längden, säger deltagaren Charlotta

Även deltagarna Ci och Karin uttrycker att de vill byta lag. 

Det hela slutar med att Karin får lämna Lag Nord och äntra "killaget", Lag Syd. 

Karin Nilsson. Foto: TV4 

Robinson-Fredrik: "Inte alls glad" 

När Karin anländer till Lag Syds läger visas också en del bitterhet, inte minst från Fredrik: 

– Vad jobbigt det här kan bli, säger Fredrik och tilläger:

 – Jag blir inte glad alls. Jag får ju visa mig glad för det här är ju ett spel och jag kommer väl antagligen spela med henne längre fram. 

Robinson-Marcus: "Dags att få in en kvinna" 

Men det är inte bara sura miner när Karin anländer till sitt nya lag. Deltagaren Marcus uttrycker att han ser fram emot att ha en kvinna med i laget: 

– Det var dags att få in en kvinna i laget kände jag, hon är så välkommen till oss och vårt härliga team, säger han i avsnittet. 

Marcus Håkansson. Foto: TV4 

Mark blir ny deltagare i Lag Nord 

I Lag Nord tillkommer deltagaren Mark, som själv uttrycker att han trots allt blev glad för ombytet. 

Även hans nya lagkamrater i Lag Nord är glada över beslutet: 

– Yes, bra val. En stark spelare med bra moral, säger deltagaren Alma

– Jag tror att alla tjejer i hela laget var nöjda med att det var just han som kom. Det var genuin glädje han blev bemött med, säger deltagaren Charlotta. 

Mark Bennon. Foto: TV4