Allt om Felicia Maxime Truedsson: Ålder, längd, partner och relationen med Edvin Ryding

Allt du vill veta om Felicia Truedsson
Allt du vill veta om Felicia Truedsson - Foto: Samuel Steén/TT, STELLA Pictures/ddp/abaca press
Dela på Pinterest
Felicia Truedsson är en svensk skådespelerska och har synts i flera stora produktioner. Här kan du läsa allt du vill veta om henne!

Felicia Inez Maxime Truedsson har synts i många stora svenska produktioner. Här är allt du vill veta om den framgångsrika skådespelerskan! 

Felicia Truedssons ålder – så gammal är hon 

Felicia är född den 5 april år 2000. Vilket innebär att hon 2024 fyllde 24 år. 

Felicia Truedsson längd – hur lång är hon?

Felicia Truedsson är 160 centimeter lång, enligt hennes agentur, Agentfirman

Heter Felicia Truedsson egentligen Felicia Maxime?

När man tittar på listan över de filmer som Felicia medverkat i, använder hon inte sitt för- och efternamn. Hon har nämligen ett artistnamn som hon använder i de sammanhangen. Hon använder nämligen sitt mellannamn Maxime som efternamn, istället för sitt riktiga efternamn Truedsson. Till Aftonbladet har hon förklarat varför: 

– Jag heter Felicia Maxime Truedsson. Mina föräldrar var nära på att döpa mig till Maxime i förnamn, vilket jag nu är jättefrustrerad över att de inte gjorde för jag tycker om det. Det har också lite att göra med att Truedsson går att glömma bort, det är ju ett Svensson-namn, så det är lite strategi också att ha Felicia Maxime som namn i credits och så.

Felicia Truedssons karriär – vilka filmer och tv-serier har hon varit med i? 

Felicia Truedsson debuterade redan som 11 åring och har hunnit med en hel del i sina år i branschen. Här är en lista över allt hon hittills varit med i: 

 • Welcome to Caligula (kortfilm)
 • Anno 1790 (TV-serie)
 • Orangeriet (kortfilm)
 • Syrror (kortfilm)
 • Exotisk (kortfilm)
 • Sommaren med släkten (TV-serie)
 • Kommissarien och havet (TV-serie)
 • Lyckoviken (TV-serie)
 • Young Royals (TV-serie)
 • Solsidan (TV-serie)
 • Heartbeats (TV-serie)
 • Harmonica (TV-serie)
 • In Every Room So Hushed (kortfilm)
 • Avgrunden 
 • En del av dig 

Felicia Truedsson var med i Young Royals

Felicia spelar rollen som Stella i ”Young Royals”. Serien handlar om kronprinsen Wilhelms, spelad av Edvin Ryding, liv på internatskolan Hillerska och den förbjudna kärleksrelationen med Simon. 

”Young Royals” blev en stor succé och slog igenom även internationellt. Säsong ett av ”Young Royals” hade premiär i juli 2021. Serien har engagerat fans över hela världen.18 mars 2024 sändes seriens sista avsnitt.

Är Felicia Truedsson med i En del av dig?

Ja. Felicia Truedsson spelar sin första huvudroll i filmen "En del av dig", Agnes. 

Andra skådespelare som är med i filmen är: Edvin RydingZara LarssonIda Engvoll och Alva Bratt. Filmen är skriven av Michaela Hamilton och regisserad av Sigge Eklund.

Netflix har beskrivit filmens handling: "Agnes storasyster Julia (Zara Larsson) har allt det Agnes drömmer om: Hon är ihop med Noel (Edvin Ryding), är coolast i skolan och vågar ta plats på festerna. Om bara Agnes kunde vara mer som hon. När det som inte får hända händer vänds Agnes liv upp och ner och hon måste pånyttföda sig. Plötsligt är hon på väg att få allt hon drömt om, men till vilket pris?".

"En del av dig" har premiär på Netflix den 31 maj 2024. 

Har Felicia Truedsson partner? 

Felicia har varit sparsam med att dela med sig om sitt kärleksliv. Men hösten 2023 satte hon högsta betyget på kärlekslivet i en intervju med Aftonbladet. 

– Jag kan nog sätta en femma på den.

– Jag känner mig ganska kär.

I maj 2023 bekräftades dock att Felicia Truedsson är tillsammans med sin kollega, skådespelaren Edvin Ryding.

– Det känns jättebra. Jag är glad, sa Edvin Ryding i till Aftonbladet samband med premiären av Netflix-filmen "En del av dig". 


Edvin Ryding och Felicia Truedsson 2024. Foto: Samuel Steén/TT

Är Felicia Truedsson och Edvin Rydning ett par? 

Det spekulerades länge om Felicia och Edvin Ryding var i en romantisk relation. De var bland annat på Fashion Week i Paris i början av Mars 2024 där de såg ut som att de var i en kärleksrelation. 

Felicia har också delat bilder på Instagram som hintar att de står varandra nära, men det är svårt att säga om de är ett par. Edvin har kommenterat hennes inlägg med kommentarer som "du ser helt otrolig ut" och "änglalik". 

När det vankades galapremiär av filmen ”En del av dig” gjorde Edvin och Felicia inga försök till att dölja relationen. De höll om varandra, gick hand i hand och pussades även vid ett tillfälle.   

– Ja. Det känns jättebra. Jag är glad, sa Edvin till Aftonbladet på frågan om de är ett par.

Vad heter Felicia Truedsson på Instagram?

Felicia har Instagram där hon publicerar bilder regelbundet. Hennes konto heter: @turtlesafari 

[instagram:C7YyqtMMw-2