Sigrid Bernson om svåra kampen – talar ut om aborten: ”Bara grät”

Sigrid Bernson om svåra kampen med hälsan
Sigrid Bernson om svåra kampen med hälsan - Foto: Fredrik Sandberg/TT, STELLA PICTURES
Dela på Pinterest
Sigrid Bernson och Robin Bengtsson blev ett par 2019. Nu berättar Sigrid om den tuffa tid hon gick igenom i början av relationen och aborten hon tvingades genomgå.

Under flera år var Sigrid Bernson, 35, en av proffsdansarna i TV4-programmet ”Let's dance” där hon slog igenom stort redan 2011. 2019 blev hon tillsammans med artisten Robin Bengtsson, 33. De träffades när de dansade ihop i ”Let's dance” och redan på dansgolvet slog det gnistor mellan dem. 

Sedan mötet i ”Let's dance” har mycket hunnit hända i relationen, hösten 2022 välkomnade de sin första gemensamma son, Viggo, 1, till världen. Robin Bengtsson har även sonen Wille från ett tidigare förhållande. Familjen lever tillsammans i ett hus i Vallentuna strax utanför Stockholm. 

Sigrid Bernson om tuffa tiden med utmattningen

Efter Sigrids genombrott i ”Let's dance” öppnades flera dörrar för henne. Hon skrev kontrakt på ett skivbolag för att starta en karriär som artist, låtskrivare och influencer, vid sidan av dansuppdragen. I en intervju med Aftonbladet berättar Sigrid hur det hektiska jobbschemat tog ut sin rätt – och till slut blev det för mycket för henne. 

– Jag var en liten arbetsmyra. Jobbet var min hobby. Jag var väldigt dålig på att sätta gränser och tyckte inte heller att jag behövde det. Jag var ung, stark och tänkte att jag kände mig själv och min kropp.

Och våren 2019 blev det för mycket, stressen började ta ut sin rätt och hennes kropp sade ifrån och hon började få panikattacker. Men trots det förstod hon inte att det var utmattning det handlade om. 

– Jag jobbade mycket, men tänkte, jag kan väl inte krascha. Tre dagars vila räcker. Det har alltid funkat för mig. Och så hade jag precis träffat Robin och det var ju toppen. Jag ville inte vara sjuk.

Tillslut kom kraschen. Sigrid sökte vård och trappade ner på jobbuppdragen, men hade svårt att acceptera utmattningen. 

– Allting var äntligen lite bra. Jag hade ett kontrakt med Let’s Dance som väntade och så hade jag träffat en otrolig man som jag ville visa mina bästa sidor inför, men så kom jag hem och bara grät och grät och grät, berättar hon för tidningen

Blev gravid

Under hösten 2019 blev Sigrid gravid. Det är med blandade känslor som paret mottar beskedet. Först blir både Sigrid och Robin glada, de båda ville ha barn och Robins son William vill gärna ha ett syskon. 

Men Sigrids hälsa klarar det inte just då, hon mår för dåligt. Och paret fattar det tuffa beslutet att göra en abort. 

Efter aborten blir allt värre och som toppen av isberget till utmattningen blir Sigrid deprimerad och orkar knappt ta sig utanför hemmet. Och sen börjar rykten om graviditeten florera i media. Meddelanden trillar in från kända och okända som vill gratulera till familjelyckan.

Efter årsskiftet 2019/2020 beskriver Sigrid det som att hon når botten. 

– Då var jag helt säker på att jag höll på att dö. Jag kunde inte se något, och jag kunde inte höra vad folk sa till mig. Allt ljus var fruktansvärt. Kroppen kändes hundra år gammal.

Robins stöd 

Under hela den kämpiga perioden fanns Robin vid Sigrids sida och stöttade henne genom allt. Han spenderade mycket tid hemma och hjälpte Sigrid att hitta tillbaka. 

– Han har betytt jättemycket för mig under hela den här resan. Dels för att han vågade satsa på oss när jag var så dålig, och för att han aldrig uttryckte oro, utan hela tiden sa ”när du blir bättre”. Inte ”om”, som man tänker själv. Han har ställt upp villkorslöst.

Idag mår Sigrid bra och hon lägger stort fokus på återhämtning och vila i livet. 

stats