Linus Wahlgrens kärleksbesked – efter alla år som singel: ”Jag är...”

Linus Wahlgrens nya kärleksbesked
Linus Wahlgrens nya kärleksbesked - Foto: Jessica Gow/TT, STELLA Pictures/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Linus Wahlgren har valt att hålla sitt kärleksliv privat. Nu avslöjar han sin relationsstatus.

Linus Wahlgren, 47, är den yngsta sonen i syskonskaran Wahlgren. Han har likt sina föräldrar och äldre syskon valt att leva ett liv i rampljuset. 

Han är en framgångsrik skådespelare och musikalartist och har medverkat i flertalet produktioner på tv, däribland ”Hundtricket”, ”Mördaren ljuger inte ensam” och ”30 grader i februari”. Han har också varit med i flertalet stora musikaluppsättningar senaste åren, ”The Book of Mormon”, ”Jesus Christ Superstar”, och ”Lazarus”. 

Men vägen till att bli tagen som den skådespelare han är, har varit tuff. Länge fick han kämpa för att bli tagen seriös i branschen, på grund av vilken familj han kommer från.

– Jag vet att det var många producenter och rollsättare som drog lite i nödbromsen när de hörde namnet Wahlgren. Samtidigt så vet jag inte hur många gånger jag fick förfrågningar om att vara med i diverse lekprogram eller Melodifestivalen. Men det är inte det jag vill göra, och det tog några år att jobba sig igenom den ”väggen”, säger Linus till Expressen.

Linus Wahlgren, Samantha Gurah och Per Andersson inför ”The book of Mormon”. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skilsmässan från Jessica 

Linus har däremot varit mer sparsam med att dela med sig av sitt privatliv – iallafall om man jämfört med hans storasyster Pernilla Wahlgren och hennes familj. 

2002 gifte sig Linus med kärleken Jessica Wahlgren. Men efter tio år som äkta makar lämnade de in skilsmässopapperna och separationen var ett faktum. Under äktenskapet fick de barnen Linn Wahlgren, född 2005, och Collin Wahlgren, född 2010

Trots skilsmässan har ex-paret har en fin relation idag och har genom åren firat flera högtider ihop med storfamiljen Wahlgren. Jessica är även bästa vän med Linus storasyster Pernilla Wahlgren. 

Linus och Jessica 2010. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Nya kärleksbeskedet

Sedan Linus och Jessica skilde sig 2012 har det varit tyst från Linus rörande kärlekslivet. I intervjun med Expressen får han frågan om kärlekslivet och om det finns någon ny kärlek i Linus liv. 

– Alltså, mitt privatliv… Nej, nu ska jag inte sitta här och spela svår. Nej, jag är inte i någon relation, säger Linus till tidningen.

I en intervju med P3 har Linus tidigare sagt att han inte haft någon relation sedan ”Wahlgrens värld” drog igång, men detta förnekar han dock nu.

– Va? Nej! Jag kanske bara drev med dem?

På frågan om han har haft ett förhållande sedan premiären av realityprogrammet 2016 svarar Linus:

– Ja, men de har inte filmat det.

stats