Allt om Emil Henrohn: Ålder, partner, Tiktok och tv-program

Emil Henrohn slog igenom på Tiktok
Emil Henrohn slog igenom på Tiktok - Foto: Johan Nilsson/TT
Dela på Pinterest
Här är allt du vill veta om Emil Henrohn!

Emil Henrohn är komiker, tv-profil och artist. Han slog igenom stort på Tiktok och sedan dess har han karriär tagit en raketfart. Här är allt du vill veta om honom!  

Emil Henrohn ålder – hur gammal är han? 

Emil Henrohn är född den 16 juni 1997, det innebär att han fyller 28 år sommaren 2025. 

Emil Henrohn längd – hur lång är han? 

Enligt Emil Henrohns profilsida på Stagepool är artisten 178 centimeter lång. 

Foto: STELLA Pictures/Peter Grannby

Var kommer Emil Henrohn från? 

Emil är född i Växjö kommun, i Kronobergs län. Han är uppvuxen i Småland men bor sedan några år tillbaka i Stockholm. 

Har Emil Henrohn partner? 

Frågan om Emil Henrohn har en partner är något som hans följare har ställt många gånger. Vad det verkar som i dagsläget, så är Emil inte i ett förhållande. Fokus verkar ligga på karriären. 

Foto: Johan Nilsson/TT

Har Emil Henrohn Tiktok? 

Emil Henrohn slog igenom på Tiktok och det blev starten på hans karriär i rampljuset. 2022 blev Emil utnämnd till den mäktigaste på plattformen i Sverige, av Mediaakademins mediemätning. Till Aftonbladet berättade Emil om hur det kändes.

– Det känns helt galet, för jag har bara hållit på med sociala medier i ett och ett halvt år. Jag började i vardagsrummet och nu är man störst och mäktigast. Jag tror inte jag fattar hur stort det faktiskt är.

Emil Henrohns kända klipp: Jag är mamma 

Men hur slog han igenom? Emil Henrohn publicerade nämligen ett klipp med den egenskrivna låten "Jag är mamma" som är en satir på mammor från Nacka. Klippet exploderade och artisten blev viralt. Henrohns klipp "Jag är mamma" har flera miljoner visningar på Tiktok. 

– Där och då exploderade jag och min Tiktok. Då nådde jag Tiktok för hela familjen, sa han i en intervju med Aftonbladet.

Har Emil Henrohn varit med i Melodifestivalen? 

Emil Henrohn var med i "Melodifestivalen" 2023 med bidraget "Mera mera mera". Låten är skriven av Ji Nilsson, Jakob Redtzer, Marlene Strand och även Emil själv. Han tävlade i den fjärde deltävlingen och hamnade på en femteplats, och tog sig därmed inte vidare till den stora finalen. 

Emil Henrohn i Melodifestivalen 2023. Foto: Johan Nilsson/TT

Har Emil Henrohn en egen föreställning – Jag är mamma

Unde hösten 2024 är Emil Henrohn aktuell med sin egna humorföreställning "Jag är mamma". Publiken kommer få ta del av flera av Emils olika humorkaraktärer men showen är också en hyllningsshow till alla mammor – där kärleken till hans egna mamma kommer att få utrymme.

– Det känns fint och jag ser framemot att gestalta det på scen. Jag känner att det passar ihop med den röda tråden och det är fint att få berätta en del av mig själv, och att man får lära känna mig. Det har ju varit mycket bara karaktärer på Tiktok, säger Emil i "Nyhetsmorgon". 

Är Emil Henrohn med i Race across the world? 

Tillsammans med sin bästa vän Carl Hedin tävlar Emil Henrohn i äventyrsprogrammet "Race across the world". 

Programmet går ut på att tio personer, som tävlar i lag om två, ska på 40 dagar ta sig 11 000 kilometer via ett antal hemliga stopp på vägen, utan att flyga, använda smartphones eller bankkort.

Vad heter Emil Henrohn på Instagram och Tiktok? 

Emil Henrohn är en stor profil på sociala medier, på Instragram heter han @emilhenrohn där han har över 155 000 följare och på Tiktok går han under samma användarnamn: @emilhenrohn där han har mer än 636 000 följare. 

stats