Hanna Friberg har fått nog – kängan till influencers

Hanna Friberg sätter ner foten mot influencers
Hanna Friberg sätter ner foten mot influencers - Foto: Instagram/@hannafriberg
Dela på Pinterest
Hanna Friberg har varit influencer sedan tidiga tonåren. I en ny video på Youtube berättar hon att hon fått nog av branschen och hennes kollegor.

Influencern Hanna Friberg, 30, blev känd i tidiga tonåren genom sin blogg ”Hannalicious”. Idag är hon en av Sveriges största influencers på sociala medier, hon driver flera företag och driver den populära podcasten ”Måndagsvibe” ihop med vännen och influencerkollegan Lovisa ”Lojsan” Wallin

Hannas stormiga relation 

Hanna jobbar heltid med sina sociala medier och delar med sig av sitt glamourösa liv på flera olika plattformer. Efter att ha varit singel i många år blev Hanna tillsammans Max Johnler. Deras relation var upp och ned, och de gjorde slut redan samma år som de blev tillsammans på grund av att Max varit otrogen. Hanna förlät honom dock och det dröjde inte länge innan det blev tillsammans igen.

Men i mars 2023 gick Hanna och hennes pojkvän skilda vägar igen, och den här gången var det på riktigt. 

"Det är helt sjukt att nästan hela Stockholm redan vet att jag och min kille har gjort slut innan jag själv knappt hunnit bearbeta det eller berätta det för mina nära och kära", skrev hon på Instagram då.

Dejtinglivet idag 

Sedan Hanna blev singel igen har hon kastat sig ut på dejtingmarknaden. Tillsammans med vännen Stella Cocozza startade hon dejtingpodden ”30's in the city” där vännerna testade att dejta utanför Sveriges gränser, de åkte bland annat till New York, London och Kapstaden för att testa lyckan där. 

Efter två säsonger av podden bestämde sig väninnorna att lägga ner. Och sedan dess är det flera följare som är nyfikna på hur Hannas dejtingliv ser ut nu. 

"Har inte dejtat sedan senaste säsongen av 30's tog slut. Det har ju varit rätt intensivt dejtande i och med den podden hehe", skrev hon då. 

Hannas känga till influencerkollegorna  

Men att podden gått i graven hindrar inte Hanna från att fortsätta upptäcka världen och hitta på roliga saker. Under sommaren 2024 har hon nämligen spenderat majoriteten av sin tid i Spanien, och inte minst ön Ibiza.

Hon bestämde sig för att hyra ett hus på ön och under sensommaren har hon befunnit sig där i flera veckor, för att bland annat fira sin 30års dag. 

Och hennes långa semester från vardagslivet i Sverige har fått henne att inse ett och annat, speciellt om sin egen bransch. I en video på Youtube berättar Hanna och känslorna: 

– Det är fan sällan jag blir irriterad, men jag är så så så så trött på den här jävla influencerbranschen. Ni förstår inte. Vet ni vad, jag brukar inte prata skit om influencerbranschen, jag tycker att vi alla ska stötta varandra. Jag är verkligen girl power, jag tycker att de flesta är väldigt trevliga. Men den är så falsk. Den är så jävla falsk. 

– Folk snackar skit om varandra och sedan är de på events och kindpussas och kommenterar varandras bilder ”du är så fin och snygg”, sen vet man att de personerna har snackat så mycket skit om varandra. Och det här stör mig så mycket. 

Vidare berättar hon att hon försöker att inte lägga energi på det och att på senare tid har hon känt att hon inte vill vara runt såna typer av människor. Av den anledningen har Hanna tagit lite avstånd och har slutat umgås med influencers i samma utsträckning som hon gjorde förut. 

– Folk gör vad som helst för att ta sig någonstans. De går över lik. 

stats