Allt om Johanna Nordström: Ålder, pojkvän, sommarprat och så mycket tjänar hon

Johanna Nordström – 8 saker du kanske inte visste om komikern
Här kan du läsa mer om Johanna Nordström. - Foto: Jessica Gow/TT, Fredrik Persson/TT
Dela på Pinterest
Den högaktuella komikern Johanna Nordström är en multitalang och mångsysslare som verkar kunna ta sig an vilken utmaning som helst. Här är allt du vill veta om Johanna Nordström.

Johanna Nordström är komikern som tagit hela Sverige med storm de senaste åren. Hennes karriär har gått spikrakt uppåt, hon har suttit som en av jurymedlemmarna i ”Talang”, har sin egen stand up-show publicerad på Netflix och har turnerat med showen "Ursäkta live" tillsammans med sin poddpartner Edvin Törnblom. Här är allt du vill veta om Johanna Nordström. 

Hur gammal är Johanna Nordström? 

Johanna har hunnit med en hel del i sin karriär trots sin relativt låga ålder. Johanna föddes 19 november 1995 i Västerås. Vilket innebär att hon den 19 november 2024 fyller 29 år gammal! 

Hur blev Johanna Nordström känd? 

Hur blev egentligen Johanna känd för det svenska folket? Allt började med ett twitterkonto. Under gymnasietiden var Johanna aktiv på Twitter och hon använde det som ett sätt för att få ut sin humor. Till följd av detta skapade hon sig en följarbas på hela 30 000 följare. Hon började sedan jobba på Aftonbladets humorsajt Lajka, med bland annat Mauri Hermundsson. Med tiden började hon med stand-up och har även synts till i TV4:s humorshow "Parlamentet". 

Driver Johanna Nordström en podcast?

Sedan 2020 driver Johanna Nordström podcasten "Ursäkta" tillsammans med kompisen tillika komikern Edvin Törnblom. I podden bjuds det på ett högt tempo och roliga anekdoter. Tack vare spontana ljudklipp från fester och häng från deras vardag får lyssnaren verkligen följa med på riktigt. 

Podcasten har vuxit sig stor och i perioder toppar den listan över Sveriges största kommersiella podcast. 

Edvin Törnblom och Johanna Nordström. Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund


Har Johanna Nordström varit med i ”Masked singer”?

Under den första säsongen av "Masked Singer" avslöjades det att komikern Johanna Nordström gömde sig  bakom en masken Draken. Det blev en chock för tittarna som länge spekulerat om att skidåkaren Anja Pärson var den som sjöng bakom masken. Skidåkaren har själv kommenterat ryktet och skrev skämtsamt på sin Instagram:
"Faan vad grym jag har varit! Tack Johanna!". 

Att Johanna är rolig vet nog de flesta, men hennes dolda sångtalang var en riktig överraskning. Johanna Nordström sjunger i "Masked Singer" och här är hennes framträdande – som blev en succé!

Har Johanna Nordström vart med i ”Bäst i test”?

Under våren 2021 satt Johanna med i den fasta panelen för SVT:s program" Bäst i test". I panelen var hon tillsammans med Morgan AllingOlof Wretling och Arantxa Alvarez

Har Johanna Nordström lett ”Grammisgalan”?

Som om komiker, skådespelare och artist inte var nog har Johanna Nordström även axlat jobbet som programledare. I juni 2021 ledde hon nämligen Grammisgalan tillsammans med Amie Bramme Sey, som har podden "Amie och Fanna", tidigare "Raseriet". 

Ska Johanna Nordström sommarprata i P1? 

Den 11 juni 2024 meddelade Sveriges Radio P1 att Johanna Nordström har fått den stora äran att vara Sommarvärd i Sommar i P1. 

”Jag ska SOMMARPRATA! Det är en sån stor ära och jag är så glad och stolt över att jag äntligen vågade tacka ja. Det har varit så nervöst och framförallt SVÅRT men jag har min kära producent Michaela Hamilton att tacka för att det till slut blev så fint.”, skrev Johanna Nordström på Instagram efter avslöjandet. 

Hon berättade kort om handlingen: 

”Mitt sommarprat är tillägnat en person jag saknar och som jag inte pratat med på länge, men som jag försökt ta kontakt med på kanske…lite annorlunda sätt.”

Johannas sommarprat sänds den 3 juli på Sveriges radio P1 klockan 13.00 eller i Sveriges radios app. 

Vilka program har Johanna Nordström varit med i? 

Trots sin relativt låga ålder har Johanna Nordström hunnit med en hel del i sin karriär. Hon har gästat flera program och talkshow-soffor. Nedan listar vi ett urval av program och tv-serier hon medverkat i: 

 • En helt vanlig dag (TV-serie)
 • Parlamentet (TV-program)
 • Bäst i test (TV-program)
 • Trevlig helg (TV-serie)
 • Masked Singer Sverige (TV-program)
 • Snälla kriminella
 • Hallberg (TV-serie)
 • Skitsamma (TV-serie)
 • Edvin & Johanna – Sveriges enda kändisar–  (TV-serie)
 • Melodifestivalen (Programledare ett avsnitt) 
 • Hellenius hörna (TV-program)
 • Talang (TV-program)
 • Solsidan (TV-serie)
 • Förrädarna (TV-serie)

Johanna Nordström var programledare i ett avsnitt Melodifestivalen 2022. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Har Johanna Nordström pojkvän? Hur träffade hon Adam?

Det var i podcasten ”Ursäkta” som Johanna Nordström under slutet av 2012 började hinta om att hon träffat kärleken. Och sedan avslöjade hon att kärleken var ingen mindre än Adam Smedberg. I januari 2022 offentliggjorde de relationen på Instagram. 

Paret träffades hösten 2021 när Johanna var på turné med liveshowen ”Ring Polisen”, som hon träffade kärleken i Göteborg. Till Amelia har Johanna tidigare berättat att de redan följde varandra på Instagram och Johanna fick hon ett meddelande av den dåvarande Göteborgsbon Adam som frågade om de skulle ta en öl. Och sedan var kärlekssagan ett faktum.

Adam är några år yngre än Johanna och föddes den 19 mars 1998, vilket innebär att han fyllde 26 år 2024. Paret bor idag ihop i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. 

– Han är ju tre år yngre än jag. Först blev jag lite avskräckt av det, men han känns äldre än jag i sitt sätt att resonera och har ett extremt tålamod. Adam förstår mig när jag är i min icke-tålamods-stress och är enormt rolig. Det var naturligt att det skulle vara vi, sa Johanna till tidningen 2023.

Har Johanna Nordström barn? 

Nej, Johanna Nordström har inte barn. Men hon har flera gånger uttryckt sin längtat efter att starta en familj i framtiden. I en intervju med Amelia 2023 berättade hon om sin barnlängtan: 

– Jag har kommit till en plats i livet där jag är nöjd. Jag är en sökare och längtar efter att få känna nya saker. Adam vill också gärna ha barn, men det får dröja lite. Innan dess vill han uppfylla sina drömmar. 

Hur mycket tjänar Johanna Nordström?

Det råder ingen tvekan om att karriären rullar på för Johanna. Enligt Alla bolag omsatte hennes Jonielol AB 12 326 000 kronor under 2022 och tillgångarna summeras till 19 846 000 kronor.  

Året därpå, 2023, var ett lite långsammare år för komikern. Men det ska enligt henne själv vara för att hon tog beslutet att inte jobba lika mycket som året innan. Omsättningen för 2023 låg på 7 811 000 kronor och tillgångarna landade på 16 765 000 kronor. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av hade Johanna en fastställd förvärvsinkomst på 1 789 007 kronor under 2022. Det motsvarar en månadslön på nästan 150 000 kronor. Dessutom hade hon ett överskott av kapital på  212 197 kronor. 

Vad heter Johanna Nordström på Instagram?

Med hela 373 000 följare och 1 754 inlägg på Instagram kan Johanna med all rätt även kalla sig för influencer. Följ henne på @johannanordstrm och ta del av kul innehåll. 

Vad heter Johanna Nordström på TikTok? 

När pandemin slog till hade Johanna Nordström precis sålt biljetter till sin kommande soloturné och humorshow Ring Polisen. Istället fick hon hitta andra sätt att nå ut med sin humor och resultatet blev TikTok-kontot @ringpolisen. Kontot startades i mars 2020 och finns än idag och låter följarna hänga med i Johannas vardag och på roliga utmaningar med nära och kära.