Olaf Scholz, partiledare för SPD, finns bland dem som fördömt attacken. Arkivbild.
Olaf Scholz, partiledare för SPD, finns bland dem som fördömt attacken. Arkivbild. - Foto: Daniel Vogl/DPA via AP/TT

Tonåring: Jag slog ner SPD-politikern

En 17-åring har överlämnat sig till polisen som skyldig till misshandeln av en känd tysk kandidat i EU-valet, rapporterar medier i landet. Men polisen söker ytterligare gärningsmän.


— Jag är förövaren som slog ner SPD-politikern, sade pojken när han kom in på en polisstation i Dresden natten till söndagen, enligt tysk polis.

Matthias Ecke, toppkandidat för Socialdemokraterna i Tyskland, överfölls i fredags när han var ute och satte upp affischer inför EU-valet i juni. Han lades in på sjukhus med allvarliga skador.

En grupp på fyra personer ska enligt polisen bara några minuter före överfallet ha angripit och slagit en 28-årig man som satte upp affischer för miljöpartiet Die Grünen. Polisen utgår från att det är samma gärningsmän och söker efter dem.

Den 17-åring som erkänt dådet kom in på en polisstation i Dresden i sällskap med en förälder vid 01-tiden natten till söndagen. Eftersom han överlämnat sig frivilligt, lämnat en redogörelse och har en fast bostadsadress har han inte frihetsberövats, rapporterar Der Spiegel.

Den tyske förbundskanslern och SPD:s partiledare Olaf Scholz har liksom en rad andra politiker i Europa fördömt attacken och betecknat den som ett hot mot demokratin.

TT
/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!