Här är 9 romantiska presenter till Alla hjärtans dag

Tjej tar emot present med rött band
Ge din älskling något extra romantiskt på Alla hjärtans dag - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vill du få din älsklings hjärta att slå lite extra hårt på Alla hjärtans dag? Här hittar du massor av inspiration på romantiska presenter till din pojkvän eller flickvän.

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar

Alla hjärtans dag: Personlig fotobok

Skapa en romantisk fotobok med bilder på dig och din älskling. Välj ut bilder som gör dig extra kär och glad. Perfekt att plocka fram de dagar när man behöver bli påmind om sin kärlek. Designa din egen för 119 kr här.

Alla hjärtans dag: Skapa egen parfym

Ge din älskling en väldoftande och unik present – låt hen skapa sin egen parfym. Upptäck doftens magiska värld och gå därifrån med din egenkomponerade doft. Du hittar upplevelsen här för 1095 kr.

Alla hjärtans dag: Romantiskt spel

Ge bort ett hjärta fullt av romantik! Det här spelet kommer i en hjärtformad låda och innehåller 100 kärleksfulla utmaningar för dig och din partner. Spelet finns här för 129 kr.

Alla hjärtans dag: Hotellövernattning

Finns det något bättre än att bo på hotell tillsammans? Släpp alla måsten och njut av att någon annan bäddar sängen och fixar frukost åt er. Spana in hotellpaket här för endast 1195 kr.

Alla hjärtans dag: Bokstavssmycke i 18K guld

Är din älskling guld värd? Ge hen ett vackert hängsmycke med din initial på. Kanske ska du överraska med att ha din älsklings initial på dig själv också? Klicka hem ett här för 529 kr.

Alla hjärtans dag: Skapa eget smycke

Låt din partner få prova på silversmide och skapa ett alldeles eget smycke. Eller häng på du med så kan ni skapa något vackert till varandra. Silversmide för 1195 kr finns här.

Alla hjärtans dag: Personligt mobilskal

Se till att din älskling alltid blir påmind om dig när hen plockar upp sin mobil. Ett snyggt mobilskal med ett foto på er två tillsammans, eller kanske en gullig text? Designa ditt eget mobilskal här för 169 kr.

Alla hjärtans dag: Avkopplande massage

Skäm bort din partner med en avkopplande massage. Ett säkert kort för alla som behöver koppla av och släppa på sina spänningar. Gåvobevis på massage finns här för endast 445 kr.

Alla hjärtans dag: Dekorera med kärlek

Vill du överraska din älskling med en riktig kärleksbomb när hen kliver innanför dörren? Pynta hemmet med kärlek, rosenblad och hjärtballonger. Dekorationspaket kostar 249 kr här.

När är alla hjärtans dag 2021?

Alla hjärtans dag firas alltid den 14 februari. I år infaller dagen på en söndag, vilket gör det till en perfekt dag att fira på då de flesta är lediga.

Är alla hjärtans dag en röd dag?

Nej, alla hjärtans dag är inte en röd dag. Men eftersom den i år är under en helgdag så passar det perfekt att göra den till en romantisk heldag.

Varför firar vi alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag är en dag för att fira kärleken. Internationellt kallas den även Valentindagen, Sankt Valentins dag och vändagen. Men vart kommer den då ifrån? För att svara på det får vi gå tillbaka till 400-talet då den katolska kyrkan började sitt firande av helgonet Valentinus den 14 februari. Exakt vem detta helgon var är lite oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentin eller Valentinus finns dokumenterade från 200- och 300-talet, men man vet nästan ingenting om dem.

Olika berättelser om Sankt Valentin med romantiskt innehåll har förekommit. Enligt en av dessa var Sankt Valentin en kristen präst som levde i Rom under 200-talet. Han blev fängslad efter att ha trotsat kejsar Claudius II:s förbud om att viga unga par. Berättelsen säger även att Valentin blev väldigt förälskad i fångvaktarens dotter. Innan han avrättades lyckades han smuggla ut ett kort till henne som han signerade ”Din Valentin” – vilket sägs vara det första Valentinkortet. Därifrån kommer alltså traditionen att skicka kort till sin kärlek på alla hjärtans dag.
Det sägs även att det var Valentin som startade traditionen att ge blommor till sin älskade. Han sägs ha haft för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till de älskande par som han vigde.

Vill du ha fler tips på fina gåvor till alla hjärtans dag? Spana in dem här!