Present till mamma: Härliga presenttips till Mors dag 2021

Present till mamma till Mors dag 2021.
Present till mamma till Mors dag 2021. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vet du inte vad du ska ge i present till mamma på Mors dag? Då ska du spana in våra bästa presenttips – som garanterat får mamma att känna sig uppskattad!

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar

I slutet av maj är det dags att fira mamma, då är det nämligen dags för Mors dag. Varför inte passa på att förbereda ett extra personligt och härligt firande för din mamma i år? Spana in våra bästa tips på presenter till mamma!

Present till mamma: Pussel

Detta pussel från märket Printworks är lika roligt att lägga som det är fint att addera till inredningen hemma. Varför inte använda det som en coffee table book? 

Present till mamma: Lyxigt hudvårdskit

Har du missat trenden Gua Sha ansiktsmassage? Klicka hem ett lyxigt kit till mamma. Detta kommer från Neutriherbs och innehåller Face Massage Roller, Gua Sha massagesten och Vitamin C Skin Serum. Klicka hem det här för 699 kronor.

Present till mamma: Upplevelse spa

Det allra finaste en mamma kan få i present på Mors dag är en härlig upplevelse med sina barn. Varför inte ge mamma en natt med spa på Grand Hotel Saltsjöbaden?

Present till mamma: Mysigt pyjamasset

Ge mamma ett mjukt pyjamasset som får henne att känna sig sådär Hollywood-lyxig och fräsch när hon myser i hemmet. 

Present till mamma: Trådlösa hörlurar

Är du ute efter en lite dyrare present kan ett par trådlösa hörlurar vara en idé! Här hittar du ett par snygga lurar från Jabra – just nu nedsatta med 300 kronor. Köp här!

Present till mamma: Världens bästa mamma-mugg 

Kanske en av de mest klassiska morsdagspresenterna vi känner till? En mugg med texten "Världens bästa amma". Vi garanterar att mamma kommer att använda denna koppen flitigt. 

Present till mamma: Bästsäljande bok

Ge mamma lite härlig egentid med en riktigt bra bok. Där kräftorna sjunger av Delia Owens är årets bästsäljande roman.

Present till mamma: Smycke halsband stjärntecken

Det här vackra halsbandet är en väl genomtänkt present som mamma kommer att uppskatta. Halsbandet har en berlock med valfritt zodiak stjärntecken. Varför inte ge mamma ett halsband med ditt stjärntecken så att hon alltid kan bära med sig dig runt halsen? 

Present till mamma: Upplevelse bubbelprovning

Ge mamma en bubblande upplevelse med dig! Bjud henne på en lyxig bubbelprovning. Det är något ni kan göra tillsammans och minnas en lång tid framöver. Endast 495 kronor här.

Present till mamma: Massageboll

Brukar mamma klaga på ömma muskler och stelhet? Då är denna massageboll från Casall en perfekt present. Den är särskilt utformad för att nå triggerpunkter och lösa upp muskelspänningar. 

Present till mamma: Lyxigt doftljus Voluspa

Ett doftljus är en toppenbra present som är både lyxig och funktionell. Detta doftljus från populära Voluspa  doftar underbart av mandarin, vanilj, kanel, muskot och ingefära. Köp det här för 249 kronor.

Present till mamma: Fina handkrämer för torra händer

Handkrämer behövs ju alltid, speciellt i dessa tider! Ge din mamma lite lyxigare produkter i Mors dag present. 

Present till mamma: Magiskt goda chokladtryfflar

Ja, choklad är en klassiker när det kommer till morsdagspresenter. Varför inte satsa på lite extra lyxig choklad till mamma? Här ovan ser du riktigt smaskiga chokladtryfflar i fin förpackning.

Present till mamma: Världens bästa mamma-nalle

En söt nalle som håller i ett hjärta med budskap. Perfekt för mamma att ta med till arbetsplatsen så att hon kan bli påmind dagligen om hur älskad hon är av sina barn.

Present till mamma: Mindfulness målarbok

Målarböcker för vuxna med motiv av detaljrika mandelas blev otroligt populära för några år sedan. De sägs vara ett riktigt bra sätt att meditera genom mindfulness. Den här boken hittas hos Adlibris. Endast 112 kronor här.

Present till mamma: Stilren tekanna

En stilren tekanna som mamma kan använda andaktsfullt när hon preparerar lyxfrukostar på helgen. Ja, det är nästan så man kan se det framför sig, eller hur? Klicka hem den här..

När är Mors dag i Sverige 2021?

I Sverige infaller Mors dag alltid den sista söndagen i maj. År 2021 innebär det att Mors dag firas den 30 maj. I andra delar av världen, exempelvis i USA , firar man Mors dag den andra söndagen i maj, det vill säga den 9 maj år 2021. 

Kuriosa om Mors dag

 • I Finland är Mors dag allmän flaggdag
 • Mors dag har firats i Sverige sedan 1919
 • Mors dag uppfanns av en kvinna
 • I Sverige firar man Mors dag på ett annat datum än övriga världen

Varför firar vi Mors dag? 

Mors dag är ju, precis som namnet antyder, en dag då vi uppmärksammar världens alla fantastiska mammor. Dagen introducerades år 1905 efter att amerikanskan Anna Jarvis förlorade sin mor fredsaktivisten Ann Jarvis. Modern gick bort den 9 maj och världens första Mors dag firades därför söndagen den 10 maj. Det dröjde ytterligare tre år i USA innan dagen blev ett allmänt firande.

I Sverige firades Mors dag för första gången år 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Det dröjde dock flera decennier innan temadagen verkligen fick fäste i Sverige, då man i början var skeptisk till det kommersiella intresset bakom högtiden. 

Vad ska man köpa i present till sin mamma?

Vad du ska ge just din mamma i present på Mors dag är givetvis något helt individuellt. En personlig touch är dock alltid att föredra. Det kan vara något så enkelt som att du hört din mamma säga att hon fryser mycket om fötterna, du har lagt det på minnet och omsorgsfullt valt ut ett par sköna tofflor att ge henne i present. Kanske har du till och med tagit det till nästa nivå och broderat in något fint på tofflorna. Ja, du fattar grejen. Omtanke och personlig touch = det kan inte bli fel! Det är ju trots allt tanken som räknas... hur klyschigt det än låter. 

Exempel på klassiska morsdagspresenter

 • Blommor 
 • Choklad
 • Nalle
 • Smycken
 • Upplevelser
 • Middag

Exempel på DIY morsdagspresenter

 • Snickra en frukostbricka
 • Dekorera en mugg
 • Gör en korsstygnstavla
 • Skräddarsytt kuponghäfte
 • Gör en rolig video med dina syskon
 • Baka något gott som ni kan fika tillsammans
 • Rama in ett vackert foto
 • Gör en fotobok
 • Sticka ett par varma sockor
 • Gör en kärleksburk

Mer:

17 tips på presenter att ge till mamma på Mors dag

Det här önskar sig mammor i mors dag-present – berättat av mammor

Artikelbild: Unsplash