10 mysiga dejtidéer – perfekta på vintern

Dejt i vinter? Här är några tips!
Dejt i vinter? Här är några tips! - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Ska du gå på dejt nu i vinter och letar efter den perfekta aktiviteten? Då är du på rätt plats. Här är tio supermysiga dejt-idéer att hämta inspiration ifrån.

1. Magisk skridskoåkning

Tänk dig och din partner, hand i hand, på en spegelblank is under stjärnklar himmel. Ställen som Kungsträdgården i Stockholm erbjuder den ultimata romantiska miljön, och ni kan avrunda kvällen med en kopp varm choklad. Ren vinterromantik!

2. Drömlik fjällstuga

Föreställ er en weekend i en stuga mitt i det svenska fjällandskapet. Tänd en eld, kryp under en filt och njut av stillheten och den otroliga utsikten. En perfekt flykt från vardagens stress!

3. Julmarknadens charm

Ta din dejt till en mysig julmarknad. Strosa bland glittrande ljus, doften av glögg, och hantverksstånd. Gamla Stan i Stockholm är en favorit, men det finns många fler. Det blir en dejt fylld med julmagi!

4. Pepparkaksbak i kärlekens tecken

En dag i köket där ni bakar pepparkakor tillsammans. Det är inte bara mysigt – ni får även njuta av doften och smaken av jul.

5. Kulturell kväll

Avsluta er dag med en kulturell upplevelse. En opera eller balett är dels romantisk, och dels en chans att få klä upp sig och njuta av högklassig underhållning.

6. Julbelysningens magi

Ingenting säger "romantisk kväll" som en promenad genom en park eller gata upplyst av tusentals julbelysningar. Det är som att vandra i en egen liten sagovärld, bara ni två.

7. Vinprovning för två

En mysig kväll med vinprovning är både lärorikt och romantiskt. Det är chansen att prova nya smaker tillsammans och kanske hitta ert nya favoritvin.

8. Snögubbe och snöbollskrig

Detta är chansen att släppa loss barnet inom er. Bygg en snögubbe tillsammans, och kanske till och med ha ett litet snöbollskrig. Det är en rolig och aktiv dejt som garanterat ger skratt.

9. Gemensam matlagningskväll

En matlagningskurs eller en kväll där ni lagar mat tillsammans hemma är inte bara roligt, det är också ett sätt att lära känna varandras smaker och kanske till och med talanger i köket.

10. Poesi- och litteraturkväll

Ett besök på en poesi- eller litteraturkväll är en intellektuell och inspirerande dejt. Det är en chans att utforska kreativitet och känslor genom ord, och kanske till och med dela några personliga favoriter.

Lästips: 38 tips på roliga (och billiga) dejter

Artikelinspiration: Brides