5 säkra tecken på att du är rädd för kärleken

Är du rädd för kärleken? - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Du skjuter ifrån dig alla känslor och sårar hellre än att själv bli sårad. Känner du igen dig? Då kan du vara rädd för kärleken.

1. Du håller personen på avstånd

När du märker att någon börjar komma nära dig och känslorna börjar växa – då drar du. Du gör allt konstigt du kan tänka dig för att personen självmant ska välja att gå. Om hen inte går – ja, då vänder du klacken själv.

2. Du sårar personen – för att själv inte bli den som blir sårad

Du vet hur jävla ont det gör att få sitt hjärta krossat – därför ser du till att det är du som krossar, inte tvärtom. Det är en idiotisk handling men du gör det ändå, bara för att någon annan har varit där innan och sårat dig.

3. Du är skeptisk till allt

Du analyserar sms, instagrambilder, likes, kyssar, sex, allt. Du är skeptisk mot allt och letar efter fel hos din nya crush. Varför? Jo, för att du är rädd för att bli kär.

4. Du övertalar dig själv

Att du inte är kär, att du aldrig kommer bli kär och att det inte finns en enda person för dig.

5. När du väl blir kär – då är det på riktigt

Du har en hög mur runt dig som är svår att klättra över. Men när du väl öppnar ditt hjärta och välkomnar någon in – då är personen fast där, för alltid.


Kanske älskar du din partner av hela ditt hjärta. Men ibland är inte det nog, och innerst inne vet du kanske också det. Se vanliga tecken i videon!

Gilla Modette på Facebook!