Har du kvar ditt ex på Facebook? Då borde veta det här

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Din nya flickvän har förmodligen en hel del åsikter om det.

Det här med att sluta följa sina ex på sociala medier kan ibland vara krångligt, hur gör man egentligen? Ska man ha kvar eller sluta följa? För vissa är det helt okej att följa sina ex och för andra är det helt oacceptabelt.

Så, vi gjorde en liten undersökning i två tjejgrupper på Facebook för att höra vad tjejer tycker om deras partners relation med sitt ex på sociala medier – där Facebook, Instagram och Snapchat är de största plattformarna.

Vi fick svar från 1 011 tjejer och resultatet blev chockerande. Det visar sig att det verkligen finns två typer av tjejer – de som accepterar ex helt och hållet eller de som inte vill veta av några ex alls, över huvud taget.

38,48 procent, alltså majoriteten av de svarande, tycker att sin partner ska ta bort sina ex från alla sociala medier.

"Jag tänker mer varför ens ha kvar sitt ex? Ex är ett ex för en anledning, han har mig nu", säger en tjej.

36,88 procent av tjejerna tycker att sin partner gärna får ha kvar sitt ex på sociala medier och "får" både gilla och kommentera hens bilder och inlägg, utan att hon tycker det är jobbigt.

"Jag har inga problem med att vara vän med ex eller att gilla bilder. Den kärleken är historia och inte nutid, men vänskapen och respekten för varandra kan ändå finnas kvar" skriver en annan tjej.

Det flesta av tjejerna tycker alltså antingen eller – vissa tycker det är helt okej och andra accepterar det inte alls.

Några färre tjejer, 15,83 procent, tycker däremot att man kan ha kvar sitt ex på sociala medier, men att de inte borde lajka eller kommentera varandras inlägg eller bilder.

6,73 procent tycker att man får ha kvar varandra på Facebook – men ska sluta följa sitt ex på andra sociala medier, så som Instagram och Snapchat.

Resterande 2,08 procent tycker att sin partner ska ta bort sitt ex bara från Snapchat.

Så, har du kvar ditt ex på sociala medier? Ta ett snack med din nya tjej för att se vad hon tycker om det.

Mer:

Blondinbella om relationen med sina ex: "Vi har delat något fint ihop"

Därför ska du klippa av dig håret när du har blivit dumpad

Gilla Modette på Facebook!