Destruktivt förhållande? 5 tecken på att din kompis borde göra slut

Befinner du eller din bästa vän i ett destruktivt förhållande? - Foto: Shutterstock / inLite studio
Dela på Pinterest
Ett destruktivt förhållande är inte bra för någon. Det kan handla om att gå från glad till ledsen och kär till sviken – ofta.

1. Paret bråkar - om och om igen

Märker du att paret bråkar hela tiden och att din kompis mer eller mindre förlåter sin partner – trots att hen varit otroligt elak. Ja, då kan det vara en varningsklocka.

2. Din vän mår riktigt dåligt

Att vara i en destruktiv relation är farligt. Det får en att må otroligt dåligt. Det finns självklart olika grader och typer av destruktiva förhållande – vissa är värre och allvarligare än andra. Men fortfarande är det aldrig okej.

3. Din vän blir alltid manipulerad av sin partner

Märker du att hens partner manipulerar din kompis? Då behöver din kompis någon som har alla ögon och öron öppna för att säga till, göra något drastiskt eller prata med en vuxen – så att din kompis kan få hjälp.

4. Din vän förlorar vänner och fritid

Att vara i ett destruktivt förhållande kan göra att du förlorar mycket vänner, dina egna fritidsintressen, vilket i sin tur leder att du endast umgås med din partner – som egentligen är dålig för dig. Märker du att det här händer din kompis – agera!

5. Du märker att din vän förändras – mycket

Att vara med en manipulerande person som är dålig för en gör ofta att personen förändras. Kanske blir din vän osäker på sig själv eller allt annat. Så, märker du att din kompis förändras mycket i ett förhållande – sätt dig ner med din kompis och fråga rakt ut hur det egentligen är. För ingen ska vara i ett destruktivt förhållande, någonsin.

Mer:

5 tecken på att din pojkvän är ett riktigt svin

Det här ska du dricka innan du gör slut med din partner

Gilla Modette på Facebook!