Därför ska du vara ärlig med dina känslor och säga som det är

- Foto: Evelina Carlson/Pexels
Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Evelina Carlson skriver om hur fantastiskt det vore om vi kunde vara mer rättfram med vad vi känner och säga det högt.

Tänk vad fantastiskt det vore om vi kunde vara mer öppna och ärliga med våra känslor – gå rakt på sak och säga som det är, istället för att ta genvägar och leka med folks känslor.

Tänk vad fantastiskt det vore om du kunde ringa tio gånger på raken till personen du dejtar utan att få höra av denne att det var en stökig kväll.

Och tänk vad fantastiskt det vore om du, när hen väl ringer tillbaka – kunde svara på första signalen utan att framstå som om du hade väntat på det där samtalet i hela ditt liv.

Varför ska vi alltid hålla tillbaka våra känslor? För att inte verka desperata, och för på?

Om du vill smsa, ringa eller skriva ett jävla kärleksbrev till hen – gör det. Om hen inte svarar och inte vill ha dig för den du är – så är det ju ändå inte dig hen vill ha.

Och i slutändan vill vi väl alla ändå ha någon som älskar en, för den man är – precis som man är, med sitt bagage och sina brister.

Låt dig inte tro att du förtjänar någonting annat än någon som trycker på den jävla "sändknappen”. Och inte tre dagar senare, snarare tre minuter senare för att hen varken vill eller kan vänta längre.

Du förtjänar mer än den där känslan som infinner sig när hen inte svarar, eller smsar dig tillbaka.

För, tänk vad fantastiskt det vore om vi alla kunde vara mer öppna och ärliga med våra känslor – gå rakt på sak och säga som det är, istället för att ta genvägar och leka med folks känslor.

Och vet du vad? Det börjar med dig – du förtjänar kärleken du ger och en vacker dag kommer du att få tillbaka den.


Om skribenten:

Evelina Carlson är 23 år och praktiserar på Nyheter24-Gruppen. Hennes blogg hittar ni här.

Gilla Modette på Facebook!