8 saker du alltid undrat över om sex – men inte vågat fråga

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Gillar killar analsex mer än vaginalt? Hur slickar man en tjej och kan man få baksug? Här svarar vi på frågorna du alltid undrat!

1. Hur länge brukar folk ha sex?

Det varierar såklart från par till par. Men en person som säger "vi hade sex i tre timmar!" överdriver förmodligen. För att sex är liksom inte skönt efter tre timmar. Genomsnittliga tiden är 19 minuter, enligt en undersökning.

2. Kan man få baksug vid analsex?

Generella svaret är: nej. Det kommer inte spruta bajs om du har analsex. 

– Det här med att det ska spruta händer inte, såvida du inte lider av analinkontinens eller drabbas av akut diarré mitt under sexet, säger Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU, till Nyheter24.

3. Onanerar killar och tjejer lika mycket?

Det finns en tanke om att killar onanerar mycket mer än tjejer – och det kanske stämmer, eller inte. Tjejer onanerar minst lika mycket, men kanske inte är lika öppna med det.

4. Kan man ha sex när man har mens?

Självklart! Det kan bli lite blod hit och dit, men det löser du lätt genom att ha en handduk under er eller ha sex i duschen. Det är varken farligt eller äckligt, faktum är att det kan vara skönare! Här är några saker du ska tänka på om du ska ha sex när du har mens.

5. Hur pratar man "dirty talk"?

Det här kan vara svårt för personer som inte alls känner sig bekväma med det – och ens partner helt plötsligt börjar häva ur sig massa dirty talk. Om du inte vill så ska du såklart inte, men om du är nyfiken och vill testa så skulle vi rekommendera dig att testa dig fram och börja enkelt. Prata om något som gör dig upphetsad, något som gör din partner upphetsad, vad du vill ha och fråga din partner vad hen vill ha.

6. Hur suger man av en kille?

Testa dig fram! Alla gillar olika och det finns inga regler att följa här (förutom att inte bita, såklart!). Vissa gillar att du använder händerna och munnen, andra gillar när händerna är borta. Men, en blandning mellan att slicka, suga och ha mycket saliv är en bra röd tråd att följa. Det är helt unikt, så fråga killen vad han gillar och experimentera lite!

7. Hur slickar man en tjej?

Att köra alfabetet är ingen bra idé, då det lätt får känslan att försvinna helt. Testa dig fram även här och fråga tjejen vad hon gillar. Flera tjejer påstår att de får orgasm genom att smeka klitoris, så att smeka den med din tunga kan vara the way to go! Men, som sagt, precis som med killar så är detta helt unikt för alla och kommunikation är det bästa medlet! Läs här om några saker tjejer inte gillar under oralsex.

8. Gillar killar analsex mer än vaginalt?

Det måste finnas samtycke om ni ska ha analsex, precis som allt annat. Tänk aldrig att du ska ha analsex för att göra killen glad – det är inte okej. Ni ska gilla analsex lika mycket!! Det är vanligt att folk tycker analsex är mer spännande, vilket gör det skönare. Men själva känslan är detsamma som vaginalt.

Mer:

Tjejer avslöjar: Det här tycker vi om analsex

Tjejer berättar: Det här vill vi inte ha under oralsex

Gilla Modette på Facebook!