6 saker du måste göra om din partners föräldrar INTE gillar dig

Monster till svärmor?
Monster till svärmor? Ta hjälp av dessa knep. - Foto: Copyright (c) Mary Evans Picture Library 2009 / Rights Managed
Dela på Pinterest
Eftersom din älsklings familj antagligen är där för att stanna så är det lika bra att bita ihop och göra de här sakerna...

1. Ta med en chokladask

Att mötas av en "Tack för att vi fick komma"-present i dörren slår aldrig fel. Börja åtminstone på topp!

2. Fråga om du kan hjälpa till

Erbjud en hjälpande hand i köket, plocka undan och försök hjälpa till så mycket du kan. Det uppskattar föräldrar och om inte så har du iallafall försökt.

3. Avstyr ämnen ni inte är överens om

Försök att undvika elefanten i rummet så gott det går om du vet att det blir bråk. Visst ska man stå upp för det man tycker, men välj dina strider.

4. Håll minen uppe

Kontrollera dina ansiktsuttryck. En blick säger mer än tusen ord. Le, bara le.

5. Prata med din partner

Förklara att det inte känns bra och var tydlig med i vilka situationer som du upplever att det blir jobbigt att umgås med dennes familj. Kanske kan din partner prata med sina föräldrar och be dem mötas halvvägs, eller bara kanske underlätta för dig. Som att till exempel inte lämna dig ensam i köket med din skitjobbiga svärfar.

6. Bit ihop för din partners skull

Även om det absolut inte går att komma överens så går det alltid att fejka och stå ut. Kanske ses ni inte superofta och du kan bita ihop. Kämpa!


För att stärka du och din partners förhållande finns det några saker ni kan göra. Få tips på mysiga höstdejter i videon.

Mer:

4 tecken på att du hittat ditt livs kärlek

Gilla Modette på Facebook!