4 kroppsspråk som kan avslöjar om någon ljuger

Partner
Ljuger din partner eller någon kompis? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det finns en specifik rörelse vi människor gör som betyder att "vi säger en sak men menar en annan"... Har du tänkt på det här?

Att avslöja sin partners lögner är inte det lättaste, eller roligaste. Men det finns faktiskt vissa varningslampor du kan hålla koll på – som kan betyda att din partner, kompis eller vem som helst, ljuger. Det är Cosmopolitan som har pratat med en expert på kroppspråk, Blanca Cobb, som berättat hur vi människor beter oss när vi ljuger.

Ögonen 

De flesta av oss tänker att en person som inte har ögonkontakt ljuger, men det stämmer faktiskt inte riktigt. Enligt Blanca Cobb ska vi vara lite misstänksamma om en person börjar blinka hejvilt eller röra på munnen mycket. Om en person börjar blinka (typ fler än 70 gånger på en minut) så ska du nog vara lite på din vakt.

Munnen

Om din partner helt plötsligt börjar le i ett olämpligt samtal så kan det också betyda på att hen blev påkommen mitt under en lögn. 

Händerna

Brukar din partner börja klia sig på konstiga ställen som på armen, bakom öronen eller i ögonen när ni sitter och har deep talk? Yes, då kanske hen sitter och ljuger för dig. Just ögon, öron och munnen är ställen där en nervös person gärna för sina händer, så att säga. Vissa gömmer även undan sina händer helt när de ljuger, antingen under bordet, bakom ryggen eller i fickorna. 

Fötterna

Kroppsdelen vi typ har minst kontroll på i jobbiga situationer är våra fötter. När vi känner en känsla av skuld, ånger eller stress så rör vi ofta på våra fötter, allt från att vicka eller stampa med fötterna. "Om någon gör det här så säger hen en sak men menar en annan", säger hon.


Är det frid och fröjd på kärleksfronten eller knakar det i fogarna? I videon listar vi med hjälp av psykologen fem beteenden som är riktigt dåliga för er relation.